Zo ziet het social media gebruik in Europa er uit…

Excuus van de redactie: per abuis heeft er bij deze afbeelding eerder een foutieve tekst en titel gestaan. Onderstaande foto is niet een satelietbeeld en ook geeft ook niet het licht gedurende nachtelijke uren weer in Europa.   Dit beeld is het werk van Eric Fisher, een data visualisatie specialist, die het gebruik van sociale media heeft weer gegeven over Europa. Bij verscheidene social media berichten wordt opgeslagen waar deze worden gemaakt doormiddel van Geo Tags.  Op onderstaande afbeelding zijn rode puntjes locaties van Flickr fotos, blauwe punten zijn locaties van Twitter tweets en witte punten zijn locaties waar zowel getwitterd ais als foto's op Flickr zijn gepubliceerd. Het geheel laat zien hoe beide Social media in Europa worden gebruikt. In de Alpen relatief veel rood (foto's), in grotere steden zoals Parijs maar ook in  Nederland worden zowel Twitter als Flickr veel gebruikt. Schermafbeelding 2013-10-30 om 16.02.00    

Bron(nen):   Flickr      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton van Haasteren

  Als er veel lampen branden verdienen de energiebedrijven veel geld. Is dat niet goed voor de economie dan?

 2. kletsmajoor

  Een misleidende titel. Moet zijn: “Zo ziet Europa er ‘s nachts uit door een ultra-lichtgevoelige camera.” Een astronaut die uit het raam van de ISS kijkt, ziet met het blote oog alleen de grote steden.

 3. Michiel Thalen

  Lijkt verdacht veel op http://mapsof.net/uploads/static-maps/european_union_population_density.png

 4. catchit64

  Met welke camera dit plaatje is gemaakt weet ik niet maar er zijn veel meer van dit soort foto’s bekend en dan zijn er in Nederland zeker nog donkere plekken te vinden. Wat te denken van de Veluwe, Groningen, Friesland en Drenthe. Daar zijn de steden en wat drukkere woongebieden zichtbaar maar er is (gelukkig) nog veel donkerte in Nederland al mag het wel wat meer worden.

  • Genuine_Defector

   Natuurlijk zijn er donkere plekken in Nederland. Ik trek er zelf regelmatig op uit naar zulke plekken, onder meer om sterren te kijken. Dat gaat nu eenmaal beter buiten de oververlichte stad.

   Maar het plaatje geeft wel onomwonden aan dat Nederland bijzonder druk is. Maar dat is ook al wel langer bekend. Alleen Malta heeft binnen de EU een hogere bevolkingsdichtheid.

   Maar dat dwergstaatje staat net niet op de kaart. Zou ook niet veel uitmaken, want dat zooitje ongeregeld is blutter dan blut. Nog blutter dan wij hier. Die hebben dus helemaal geen geld om lampen te kopen. Haha.

   (in antwoord op catchit64)
 5. CB

  Deze informatie klopt niet. Het gaat om een visualisatie van het flickr en twitter gebruik in europa.

 6. janne

  Jongens, jongens, dit is 100% zeker geen satellietbeeld. Dit is het werk van Eric Fisher, data visualisatie specialist. De verschillende kleuren geven als puntje verscheidene geotagged social media berichten/foto’s aan. Zie ook Alpen, die kleur is v. Flickr.

Reacties niet toegestaan