Warren Beatty: 12.775 vrouwen

Warren Beatty, de bekende Holywood-ster, heeft met bijna 13.000 vrouwen het bed gedeeld, zo blijkt uit een nieuw te verschijnen (ongeautoriseerde) biografie. En dat alles voor zijn 55ste verjaardag.
Volgens het boek  Star: How Warren Beatty Seduced America, versierde Beatty, inmiddels 72, gedurende 35 jaar gemiddeld 1 vrouw per dag. Beatty was tot zijn 20ste maagd. Wie als boekhouder in Beatty's leven heeft gefungeerd, wordt niet vermeld.
De auteur van de bio - die hiervoor ook met de hoofdpersoon heeft gesproken - vertelt dat Beatty (de namen van Mary Tyler Moore, Cher, Joni Mitchell, Natalie Wood, Joan Collins en Madonna komen langs) niet kan slapen alvorens seks te hebben gehad.
De reusachtige hoeveelheid veroveringen van Beatty (die trouwens erg wordt bewonderd door Bill Clinton) komt in de buurt van Georges Simenon, de Belgische schrijver, bekend van zijn Maigret-boeken en helaas minder bekend van zijn prachtige psychologische romans. 
Simenon had ook ongekende seksuele lusten en combineerde zijn omgang met duizenden vrouwen met een even fenomenale literaire productie. 

De 2e link toont een fragment van de ongemeen geestige film Shampoo.

Bron(nen):   The Times  Shampoo