Wie was de man die zijn dochtertje en zichzelf ombracht in Reuver

Consternatie op twitter om De Telegraaf. De krant zet namelijk in de kop van een portretje van de dader van de gijzeling in Reuver dat de man Antilliaan is. Volgens critici is dat racisme. Er blijkt meer uit het portretje. De 44-jarige Ziejed Ajubi mishandelde zijn ex-partner regelmatig en is diverse keren veroordeeld voor drugs-, vermogens- en geweldsdelicten. Ruim een half jaar geleden besloot de moeder van het driejarige slachtoffer de relatie te beëindigen. Ze dook onder in een blijf-van-mij-lijfhuis en was pas ingetrokken bij haar ouders in Reuver. Die waren op de dag van de gijzeling niet thuis. 'Hij kon niet verkroppen dat de relatie voorbij was. Dit zei hij in gesprekken met vrienden,' zegt een goede kennis tegen De Telegraaf. 'Maar dat hij hiertoe in staat was, had ik nooit gedacht. Zelfs niet met zijn criminele verleden in het achterhoofd.' Na de laatste veroordeling in 2005 zou de Antilliaan Ajubi op het rechte pad zijn gekomen. Hij ontmoette de moeder van het slachtoffer en werd 'heel gelukkig'. Toen hun dochter werd geboren, ging het stel samenwonen in Roermond. 'Vast werk hadden ze niet, maar ze brachten samen foldertjes rond. Hij was een forse vent, maar de vriendelijkheid zelf.' Al snel kreeg het stel toch vaker ruzie 'met hier en daar een klap'. De vrouw vluchtte en bekenden werd op het hart gedrukt niets te zeggen over haar verblijfsplaats omdat Ajubi, die twee zoons heeft uit een eerder huwelijk, tot alles in staat was. Hij wilde zijn dochter vaker zien, maar de omgangsregeling liet dat niet toe.  

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton van Haasteren

  Hoe voorkom je dat mensen dit soort situaties veroorzaken? Laten we daar eens over nadenken in plaats van hysterisch over racisme te beginnen.
  Het leed dat ze veroorzaken is niet te overzien.
  Heb het ijzige gevoel dat dit vaker gaat gebeuren.

  • marianne martens

   rationaliseren,onderzoek en de praktijk er bij betrekken lijkt een voorwaarde
   om deze zeer pijnlijke gebeurtenissen te keren. Helaas denk ik dat je gelijk hebt dat het veel vaker zal gebeuren. Deze ontwikkeling is al jaren aan de gang. Deze signalen zullen vast bekend zijn bij Politiek en andere instanties Het is wel goed dat er ook weer meer gebeurd thuis en op scholen om de frustratie drempels voor een ieder die het nodig heeft te verhogen.Het zal zich niet tot het gezinsleven beperken maar door alle maatschappelijke organisaties- en lagen heen. ( de praktijk- uitvoerders signaleren vaak als eerste wat er over een paar jaar misgaat in de maatschappij. Het bijzondere is dat naar deze signalen nauwelijks wordt geluisterd, waardoor er feitelijk een achterstand is om sneller te reageren).
   Gelukkig dat de ouders niet thuis waren. Hoe is het eigenlijk met de moeder?

   (in antwoord op Anton van Haasteren)
 2. Anton van Haasteren

  En als we het dan toch over racisme hebben. Is het misschien iemand opgevallen dat het altijd mannen zijn die dit veroorzaken?
  Emotioneel onstabiel.
  Of mag ik dat niet zeggen?

  • Anton van Haasteren

   Stalin, Adolf Hitler, Pol Pot, Musolinie, Eichmann, Mao Ze Dong, Goebels, Idi Amin, Osama Bin Laden, Anders Breivik, Charles Manson om er maar een paar te noemen. Is er iemand die ook maar een vrouw met vergelijkbare misdaden in het rijtje kan zetten?

   (in antwoord op Anton van Haasteren)
 3. henkwiersma

  Dus als je een Antilliaan een Antilliaan noemt dan ben je een racist? ROFLOL…

 4. jack

  Het is van oorsprong geen antiliaan lees ik op facebook… graag even aanpassen

 5. jack

  Geboren in libanon

 6. Liekie

  Ik zou de naam “welingelichte kringen” veranderen in “sensatiebeluste, duimzuigende onzin” veranderen. Ik lees zo al 3 grove onwaarheden! En met die onwaarheden en leugens bereik je en bezorg je niets behalve dan vele mensen, die veel van deze man hebben gehouden heel veel verdriet!! Oordeel niet.

Reacties niet toegestaan