Italie, nu lekker goedkoop

Als een journalist het woord Italie hoort, komt hij gelijk aanzetten met Berlusconi. Silvio bruuskeert de wet, Silvio is te machtig in de media, Silvio bedreigt de oppositie, Silvoio bedriegt zijn vrouw en eigenlijk bedriegt hij alle Italianen.
Interessant? Tot op zekere hoogte, maar het wordt een beetje armzalig als dit nog het enige gespreksonderwerp zou zijn wanneer een van de mooiste landen ter wereld ter sprake komt. Want er bestaan in Italie ontzagwekkend veel zaken naast en ook ondanks de politiek.
The Daily Telegraph laat zich vandaag van zijn meer pragmatische kant zien en komt allereerst met de bewering dat het dezer dagen relatief goedkoop is om naar Italie te reizen, omdat reisorganisaties met teruglopende boekingen te maken hebben. Kijk, dat is nog eens andere koek dan de zoveelste aflevering van de operette rond de Italiaanse premier.
De Marken, Zuid-Tirool, Napels, Lago di Bolsena; de krant wijst de weg naar enkele minder gangbare regio waar u met uw euro's meer welkom bent dan ooit.
En een ding staat wel vast: ter plekke gaat het niet over de Italiaanse premier.

Bron(nen):   The Daily Telegraph