Huizen: wat krijg je in New York voor 500.000 dollar?

In een metropool betekent huizen kopen: veel geld betalen voor weinig vierkante meters. Het kamertje op bijgaande foto kost bijvoorbeeld 499.000 dollar en dat is dan gelijk de hele woning (Manhattan, West End Avenue).
Maar ook de stad kent een grote verscheidenheid en in New York betekent dat: meer slaapkamers als je in de Bronx bent, vaker een doorman in Manhattan, meer bakstenen in Brooklyn en meer huizen in Queens. The New York Times keek eens rond kijken om te zien of er nog iets te koop is voor een half miljoen en wat blijkt?
De prijzen zijn zozeer gezakt dat je voor dit bedrag toch nog wel iets vindt. Met een half miljoen kun je als het ware je entree maken als huizenbezitter, aldus een makelaar in de krant. 
Dat klinkt mooi maar al lezend wordt het volgende patroon toch wel enigszins duidelijk: hoe verder je van het centrum belandt, hoe lager de prijzen.
Als gezegd: het kamertje in Manhattan op bijgaande foto kost een half miljoen en dat is het dan. Al zegt de makelaar dat we het uitzicht niet mogen veronachtzamen: "That’s a million-dollar view."

Bron(nen):   The New York Times