Na deze video eet je voorlopig geen varkensvlees meer

De video hieronder is zo onaangenaam dat mensen die veel geven om dieren hem mogelijk beter niet kunnen bekijken. Het laat zien hoe een gerenommeerde varkenshouderij in Oklahoma omgaat met varkens en, niet te vergeten, biggen. De video is stiekem opgenomen door Mercy For Animals, een dierenwelzijnsorganisatie. De beelden zijn niet gemaakt in een dubieus bedrijf: de varkenshouderij uit de video levert aan Walmart en andere grote ketens. Nederlands varkenshouders zullen zeggen dat dit soort dingen in ons land niet voorkomen. En misschien is dat waar, maar misschien ook niet.  

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  U heeft gelijk na zo’n filmpje, niet meer eten,een andere variatie heb ik ooit bekeken, ook Amerika voor Walmarkt, Europa, China of iets dergelijks. Dat je dieren die afhankelijk zijn van de mens zo behandeld is ” zonder woorden” niet te begrijpen.Maria heeft al vaker gezegd:” een die wordt geboren om te leven”.Inderdaad geef het dier een goed leven en laat zwangere varkens niet op stangen bijten en biggetjes niet zonder narcose hun balletjes verwijderen. De medewerkers lijken “untermenschen” maar worden net zo slecht behandeld
  door de Amerikaanse werkgever. Nu maar even lekker hockeyen, trouwens ben
  ook lid geworden van de WSPA, geaccepteerd door VN.

 2. Dead Silence

  Ooit in een Braziliaan slachthuis geweest? Dan is dit nog “humaan”. Al eens op een kippenfarm gekeken? Dit is ook in dezelfde lijn. Zo gaat het eenmaal, helaas maar waar. Alles gaat om de centjes. Zwakke broeders kosten teveel voer en worden afgemaakt op een zo goedkoop mogelijke manier. Gelukkig kan het ook anders.

  • marianne martens

   Nog erger, mensen eten dan ws totaal verzenuwd en top-hormonaalvlees, kun je het dan nog wel vlees noemen? Eet al jaren, hierdoor, geen kippen-, varkens- rundvlees. Vraag me af wat dan de verhouding is tussen mens en dier. Wat zijn de gedachten hierachter,vindt de mens zich briljant hierin. Schaamt hij zich? Hoe gaat zo iemand met familie en andere mensen om? U woont in het Zuiden, wij wonen in Noord- Holland, je ziet hier behoorlijk wat boeren die goed voor hun veestapel zijn en dat geeft rust en ontspanning in het menselijk hoofd.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Dead Silence

    Toen ik klein was en lang daarna heb ik op een boerderij gewerkt van mijn familie. Koeien in de wei, in de stal, topvoedsel krijgende. Varkens die lekker kunnen ravotten in de modder en in het verse stro in de stal. Kippen op het erf voor de fun. Vond het altijd sneu als de veewagen kwam voor de slacht, maar zo gaat dat. Hier gaat het duidelijk met meer beleid.

    Voor de slacht werd altijd eigen vee gebruikt. Veel lekkerder, je weet wat je eet en topkwaliteit vlees, zonder water. En kost maar een kwart t.o.v. wat het in de winkel kost.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     mooie beschrijving van u van uw jeugd.

     (in antwoord op Dead Silence)
    • roosendahl

     Oh, maar dat kan nog steeds hoor. Ik heb afgelopen week nog rundvlees gekocht van een vriendin die 1 van haar koeien heeft laten slachten. Die had een heerlijk leventje gehad en gewoon geklaverd, in de wei gelopen en een warme stal gestaan in de winter. Uiteindelijk betaal je dan iets meer dan bij de supermarkt maar ik weet dat al het vlees van 1 en dezelfde koe komt die nooit ziek is geweest. Kijk maar even bij even op de fb pagina van zorgboerderij; mar en bosk in oudemirdum.
     Zij leveren mooi en gezond rundvlees.

     (in antwoord op Dead Silence)
 3. knier

  En u denkt dat het in NL er veel beter aan toe gaat?
  Dat “onrendabele” biggen met een spuitje afgemaakt worden?
  Dat onwillige varkens met de klanken van Bach de veewagen in gelokt worden?

 4. Varkenshouder

  Een erg suggestieve film vanuit de Verenigde Staten. Geweld tegenover dieren is NOOIT goed te praten. Echt niet. Maar de werkelijkheid is toch wel anders in NL dan in deze film.
  Een beetje jammer dat de objectiviteit mist in het commentaar….
  In NL mogen de zeugen niet meer in de kooi worden gehouden tijdens de zwangerschap. Dat klopt dus in elk geval niet.
  Castratie: meer dan de helft van de biggen wordt niet meer gecastreerd. De andere helft verdoofd en/of met pijnstiller.

  • marianne martens

   het is beter om eerst met het goede nieuws te komen, wist het wel maar was weggezakt, dank.

   (in antwoord op Varkenshouder)
 5. De Staatsburger

  Ik zal er geen karbonaadje minder om eten.

Reacties niet toegestaan