Nederlanders helemaal niet zo lui als gedacht

Nederlanders zijn helemaal niet zo lui als we soms van onszelf denken, of zoals onze regering ons regelmatig wil doen geloven! Tenminste, als we uitgaan van de top 24 van meest luie landen van The Daily Beast. Nederland staat in deze ranglijst op een comfortable dertiende plaats. De samenstellers hebben gekeken naar het aantal calorieën per dag, het aantal uren voor de tv, internetgebruik en het aantal mensen dat aan sport doet. Aan de omschrijvingen te zien is ook alcoholgebruik meegenomen. De VS eindigen niet verrassend op de eerste plaats, Canada staat tweede en onze zuiderburen eindigen als derde. België staat blijkbaar bekend als het land van wafels, mayonaise-overgoten frieten en koude Duvels. Turkije en Groot-Brittanië maken de top 5 compleet.
Nederland heeft het grootste aantal breedband internetaansluitingen van de Westerse wereld, maar het aantal aansluitingen gaat niet noodzakelijkerwijs gelijk op met het gebruik ervan. We eten een beperkt aantal calorieën per dag, volgens The Daily Beast omdat onze keuken volop groenten en vis bevat (je kunt je natuurlijk afvragen of de peiling wel in de 21ste eeuw is gehouden en niet, bijvoorbeeld in de negentiende). We verliezen helaas punten omdat we veelvuldig gebruik maken van Goudse kaas en stroopwafels.
Het valt zeker aan te bevelen onderstaande link aan te klikken, als u bijvoorbeeld wilt weten waarom Mexicanen of Denen veel luier zijn dan wij Nederlanders.

   

Bron(nen):   The Daily Beast  De Morgen