Spookstad Ravenswood

De reporter van USA Today ging naar het stadje Ravenswood, West Virginia, waar aan de oevers van de Ohio tot voor kort grote aluminiumfabrieken stonden. Maar nu niet meer en Ravenswood is een spookstad geworden.
In het stadje wonen 4.000 mensen en zoals wel vaker in zo'n gemeenschap is er 1 grote fabriek waar iedereen het van moet hebben. Tot er andere tijden aanbraken. En de fabriek flink moest krimpen. En er 100-den man personeel uitvlogen. 
Ja de vakbonden deden wat ze konden maar ze konden niet veel doen voor de arbeiders, de prijzen van aluminium waren op de wereldmarkt zo gekelderd dat de zaken er ronduit slecht voor stonden. In 1 jaar tijd zijn in de VS 1,3 miljoen banen in de industrie verloren gegaan en ook Ravenswood kreeg daar zijn portie van mee. 
Het kwam natuurlijk eerder voor in de geschiedenis dat een fabriek sloot en dan gingen mensen naar andere plekken in het land om een nieuw bestaan op te bouwen. Per auto of per spoor trokken ze weg, op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Elders was altijd wel wat te doen.
Maar de inwoners van Ravenswood die zonder werk zitten weten niet goed waar ze naartoe zouden moeten. En zo is het stadje volgens de krant een 'ghost town' geworden, "a place where people stay, because they have nowhere else to go."
Vroeger in westerns zag je wel eens een saloon op Main Street met klapdeuren die uitkwamen op een lege straat - iedereen was vertrokken. De spookstad van de 21ste eeuw is niet leeg en verlaten. Er wonen nog wel mensen, maar ze hebben niets meer te doen.

Bron(nen):   USA Today