GeenStijl organiseert crowdfundingactie voor Maaike Neuféglise

Een crowdfundingactie - gestart door GeenStijl - voor de eigenaar van de geplunderde Primera-winkel in het centrum van Den Bosch heeft al meer dan 83.000 euro opgeleverd.

De winkel van Maaike Neuféglise werd maandagavond bij de rellen binnen een paar minuten vernield en geplunderd. Volgens de eigenaar loopt de schade in de tonnen.

Beelden van een hevig geëmotioneerde Neuféglise die haar winkel inspecteerde, raakten bij veel mensen een gevoelige snaar.

In tv-programma Jinek werd gisteravond de tussenstand van 73.000 euro bekendgemaakt. In het programma was Neuféglise zelf als gast aanwezig. “Ik had me voorgenomen om heel sterk te zijn hier aan tafel, maar ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Wij zijn zo verrast vandaag door zoveel mensen die ons een warm hart toedragen en het beste met ons voor hebben.”

De Brabantse ondernemer vertelde dat ze hartverwarmende reacties uit het hele land heeft ontvangen. Ook kreeg ze een telefoontje van demissionair premier Rutte. Details daarover wilde Neuféglise niet bekendmaken, "maar het was een heel fijn gesprek".