Een op vijf Nederlanders ruziet vaker met partner door coronacrisis

Veel Nederlandse stelletjes lopen momenteel op hun tandvlees, zo blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.015 Nederlanders met een vaste relatie.

Maar liefst negentien procent van de ondervraagden maakte het afgelopen jaar vaker ruzie met zijn partner dan in de periode voor de coronacrisis. Ook onder de oppervlakte borrelt er van alles: zo stoort één op de vijf respondenten zich vaker aan zijn partner dan eerder. Een kwart van alle Nederlanders heeft daarom het afgelopen jaar weleens één- of meerdere dagen niet met zijn wederhelft gesproken.

Ook buitenshuis gaat het steeds vaker mis. Zeventien procent van de Nederlanders vindt dat zijn partner te nonchalant met de coronaregels omgaat; een op de drie past zich daarnaast – naar eigen zeggen – beter aan de huidige situatie dan zijn wederhelft.

Vanwege deze ergernissen en zeker nu de lockdown opnieuw met 3 weken is verlengd, hebben steeds meer ondervraagden behoefte aan wat tijd voor zichzelf. Zo gaat maar liefst dertig procent van alle Nederlanders na afloop van de lockdown graag een aantal dagen alleen op vakantie.

Bron(nen):   Acties.nl