Zes redenen waarom materialisme slecht voor je is

Samenleving
dinsdag, 03 december 2013 om 13:33
welingelichtekringen header 1
Materiële zaken zijn fijn en leuk. Toch blijkt uit diverse onderzoeken dat de behoefte aan steeds meer spullen ook negatieve kanten heeft.
Je voelt je nog slechter als er iets vervelends gebeurt.
Materialistische mensen hebben het zwaarder als hen iets vervelends overkomt, dan mensen die minder materialistisch zijn ingesteld. Het maakt niet uit of het financiële malaise betreft of niet.
Bij stress ga je ongezond veel geld uitgeven.
Materialistische mensen zijn geneigd om bij stress veel meer geld uit te geven. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat ze zich nog slechter gaan voelen.
Het is slecht voor je huwelijk.
Koppels die lager scoren op materialisme zijn gelukkiger in hun huwelijk. Als stellen te veel bezig zijn met geld verdienen en uitgeven, heeft dan een negatieve invloed op hun relatie.
Je wordt niet blij als je te veel bezig bent met financieel succes.
Mensen die meer geld en bezittingen als belangrijkste doel in hun leven hebben, zijn vaker ongelukkig.
Het is niet goed voor je arbeidsethos.
Jongeren van nu willen meer geld hebben, maar daar minder hard voor werken, dan vroeger. Er zou een relatie zijn tussen meer materialisme en minder arbeidsethos.
Je voelt je voortdurend ontevreden.
Materialistische mensen willen steeds meer geld hebben. Het is een eindeloos verhaal. Daarentegen zijn mensen bijvoorbeeld wel blij met de vrienden die ze hebben. De meesten zijn niet bezig met steeds meer vrienden zoeken.
Bron(nen): Huffington Post