Zes redenen waarom materialisme slecht voor je is

Materiële zaken zijn fijn en leuk. Toch blijkt uit diverse onderzoeken dat de behoefte aan steeds meer spullen ook negatieve kanten heeft.
Je voelt je nog slechter als er iets vervelends gebeurt.
Materialistische mensen hebben het zwaarder als hen iets vervelends overkomt, dan mensen die minder materialistisch zijn ingesteld. Het maakt niet uit of het financiële malaise betreft of niet.
Bij stress ga je ongezond veel geld uitgeven.
Materialistische mensen zijn geneigd om bij stress veel meer geld uit te geven. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat ze zich nog slechter gaan voelen.
Het is slecht voor je huwelijk.
Koppels die lager scoren op materialisme zijn gelukkiger in hun huwelijk. Als stellen te veel bezig zijn met geld verdienen en uitgeven, heeft dan een negatieve invloed op hun relatie.
Je wordt niet blij als je te veel bezig bent met financieel succes.
Mensen die meer geld en bezittingen als belangrijkste doel in hun leven hebben, zijn vaker ongelukkig.
Het is niet goed voor je arbeidsethos.
Jongeren van nu willen meer geld hebben, maar daar minder hard voor werken, dan vroeger. Er zou een relatie zijn tussen meer materialisme en minder arbeidsethos.
Je voelt je voortdurend ontevreden.
Materialistische mensen willen steeds meer geld hebben. Het is een eindeloos verhaal. Daarentegen zijn mensen bijvoorbeeld wel blij met de vrienden die ze hebben. De meesten zijn niet bezig met steeds meer vrienden zoeken.

Bron(nen):   Huffington Post      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  En ja hoor, een lijstje, geschreven door, ik schat, een achtjarige. Gebaseerd op ‘diverse onderzoeken’. Goh! Eerste “reden”: “Je voelt je nog slechter als er iets vervelends gebeurt.” Eh… ja… dat is meestal zo. Men voelt zich slechter als er ‘iets’ vervelends gebeurt. Verder: ‘Je wordt niet blij als je teveel bezig bent met financieel succes’. Echt joh? Teveel: altijd slecht. ‘Je wordt niet blij als je teveel bezig bent met … vul maar in.’ Ik word niet blij als ik teveel flutlijstjes lees.

  • RhodBerth

   Het is logisch dat als je standaard hoger is tegenslag harder aankomt.
   De vraag is of het dan maar beter is om de standaard te verlagen.

   (in antwoord op Kopje thee)
 2. Yvonne

  @kopje thee: is er iets vervelends gebeurd soms? Wel goed lezen he. Het gaat hier om de vergelijking met niet materialistische mensen, zij voelen zich relatief minder slecht wanneer iets vervelends gebeurt dan materialistische mensen.

Reacties niet toegestaan