In gesprek met Mexicaanse moordenaars

Alejandro Saenz en Nicolas Sosa, opgepakt voor moord,  ontvangen de verslaggevers van The Times in de gevangenis. Beiden zijn leider van een middelgrote onderneming in Ciudad Juárez, de meest gewelddadige stad ter wereld. Hun werk bestaat uit het loodsen van grote partijen drugs over de Mexicaanse grens richting Verenigde Staten. 
Er zijn meer bedrijven in deze regio die soortgelijke werkzaamheden verrichten en dat leidt weleens tot enige wrevel. Natuurlijk, eerst proberen de heren alles in den minne te schikken, maar het komt voor dat een meningsverschil niet wordt opgelost. In dat geval staan de verhoudingen op scherp en ja, als iemand dan een wapen bij de hand heeft, zit een ongeluk in een klein hoekje.
De gewelddadigheden in dit deel van Mexico spreken zeer tot de verbeelding, want zelfs in films is niet vaak te zien wat hier in het echt schijnt te gebeuren.
Beide heren in The Times vertellen over hun enerverende werkzaamheden en dat wordt allemaal zeer goed (understated) opgeschreven. Iemand als Willem Holleeder is maar een krullenjogen vergeleken bij deze mannen.

Bron(nen):   The Times