De nazit

Ongekende devotie in de Duitse media. Terugkijkend op de voetbaloorlog in Madrid 'war Mailand einfach besser.' Volgens Der Spiegel was Internazionale rijper en ook sluwer, en bovendien zou Louis van Gaal, de leermeester, op tactisch gebied zijn overtroffen door de jongere Mourinho.
Kijk aan waar nederigheid al niet toe kan leiden. Het Italiaanse vreemdelingenlegioen was technisch en fysiek veel sterker, maar tactisch superieur? Is er dan echt zoveel vernuft voor nodig om een antwoord te vinden op een kalende man uit Bedum die om de haverklap op rechts wordt aangespeeld in de hoop dat hij de Italiaanse vesting zal doorbreken?
Hopelijk komen onze vaste lezers ons hier te hulp.
Ook de Frankfurter Allgemeine Zeitung toont een zekere bedeesdheid. Niets dan lof voor de tegenstander en ome Louis bezweert hier dat ze "die Supersaison nicht kaputtmachen lassen." Verder niets dan lof in de krant uit Frankfurt voor de Italianen en bovendien veel begrip voor het 'nog zo jonge' team van Bayern dat volop in de leerfase zit...
Zelfs Bild is enigszins redelijk. Bayern heeft aan het Champions League-avontuur 58 miljoen euro verdiend en laten ze daar 1 goede verdediger van kopen, schrijft de sensatiekrant uit Hamburg
Op deze site is enkele malen gewezen op de bijzonder onsportieve houding van sommige Franse media als hun nationale sportsterren in het geding zijn; plat chauvinisme voert dan de boventoon, maar in Duitsland is dat vanochtend nauwelijks waarneembaar. Opnieuw een bewijs dat de duistere jaren van het nazisme inmiddels tot het verre verleden behoren. 
Foto: matchwinner Diego Milito.

Bron(nen):   Der Spiegel  Frankfurter Allgemeine Zeitung  Bild