Meisje van 7 moest trouwen met de man die 1400 euro en een baal rijst voor haar betaalde

Bijna een jaar is een 7-jarig Afghaans meisje in de provincie Jowzjan getrouwd geweest met een man van 35. Pas onlangs hebben de Afghaanse autoriteiten het huwelijk ongeldig verklaard en het meisje weggehaald bij haar man. De vader, Ramadan genaamd, had zijn dochtertje voor 1400 euro en zakken rijst en graan van de hand gedaan, schrijft Trouw. Er ging een huwelijk aan vooraf met een mullah en 4 getuigen. Het meisje liep en paar keer weg bij haar man, maar moest dan weer terug. Haar  moeder, de echtgenote van Ramadan, heeft bij lokale mensenrechtengroeperingen geklaagd dat haar dochter door haar schoonfamilie werd mishandeld. 'Ze is ze twee keer weggelopen', vertelt de vrouw. 'Haar man sloeg haar regelmatig. Ik wilde niet dat ze naar hem terugging, maar hij kwam haar met geweld bij ons ophalen.' De politie heeft Ramadan en zijn schoonzoon Asadullah gearresteerd, evenals de mullah die het huwelijk heeft gesloten. De geestelijke is op borgtocht vrijgelaten. Hij beweert dat de ouders tegen hem hebben gelogen over de leeftijd van het meisje.  

Bron(nen):   Radio Free Europe      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  De moeder trok pas aan de bel toen het meisje geslagen werd. Maar door ‘n mullah gelegaliseerde pedofilie is klaarblijkelijk heel geaccepteerd in dit soort geitenlanden.

 2. RHK

  Die mullah kan dan wel zeggen dat de ouders over de leeftijd hebben gelogen, maar iedereen kan zien of het een kind van 7 is of een vrouw van 18… lafbek.
  Wie weet wat het kind als “vrouw” verder nog heeft moeten doorstaan, ik moet er niet aan denken dat deze pedo nog meer heeft gedaan dan slaan !
  Dit soort praktijken zul je met harde hand moeten uitroeien, maar ik betwijfel of dit volk ooit beschaafd (volgens westerse maatstaven) zal worden.

 3. malky

  Wat is de missie in Afghanistan toch zinvol geweest.

 4. Pietje_Precies

  Die ouders hadden gezegd dat ze 9 was, net als Aïsha, die toen met Mo trouwde en dan mag t wel…

Reacties niet toegestaan