Vrouw vloog dertig keer zonder ticket: dit was haar truc

Een keer zwartrijden in de trein lukt misschien nog wel, maar zonder kaartje het vliegtuig in, dat kan toch niet met al die controles? Toch kreeg Marilyn Hartman het maar liefst dertig keer voor elkaar. De 69-jarige Amerikaanse oplichter vertelt vanuit de gevangenis hoe ze dat aanpakte.

Ze is dus uiteindelijk wel tegen de lamp gelopen, zo is te zien op CBS2. Sinds 2002 vloog ze de hele VS door, maar ook naar bijvoorbeeld Kopenhagen en Parijs, allemaal zonder ticket. Hartman stelt dat haar bescheidenheid in combinatie met een zelfverzekerde houding haar succes verklaart. Maar de truc zit hem in het volgen van een ander persoon, bijvoorbeeld iemand met een blauwe tas. "De douaniers dachten dan dat ik bij de persoon met de blauwe tas hoorde." Zo kon ze steeds ongemerkt de controlepoortjes passeren.

De laatste keer wist ze aan boord van een vliegtuig naar Londen te komen, maar inmiddels was ze berucht bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten en werd ze opgepakt. Ze kwam voorwaardelijk vrij, in oktober 2019 is ze echter opnieuw aangehouden in Chicago. Ze zit nu een celstraf van 500 dagen uit.