Madoff held van de bajes

Hoe vergaat het meesteroplichter Bernard L. Madoff in de gevangenis? Madoff (72) was tot zijn arrestatie gewend aan luxueuze penthouses in Manhattan en een strandhuis in Long Island. ‘De man van 65 miljard  dollar’ vergaarde zijn kapitaal door met zijn Investment Securities fonds via een piramidespel wereldwijd gefortuneerde beleggers op te lichten. Tot zijn zoons hem aangaven en hij in 2009 voor 150 jaar achter de tralies verdween.

 De meeste gedetineerden zijn vereerd met collega-gevangene Bernie Madoff. De fraudeur wordt door de meeste van hen gezien als een volksheld, schrijft New York Magazine in een uitgebreide reportage vanuit de federale gevangenis in North Carolina. Maar als iemand hem bekritiseert vanwege zijn diefstal, geeft de financier van repliek met : "Fuck my victims. I carried them 20 years, and now I am doing 150 years”.

Verbleef hij de eerste tijd vooral in zijn cel, nu schijnt Madoff zich toch wat meer met de andere bajesklanten op te houden; velen bewonderen hem vanwege zijn status als criminele legende en vragen om zijn handtekening. Die weigert hij overigens te geven, omdat hij vermoedt dat ze op eBay te koop zullen worden aangeboden.

Madoff maakte tegenover New York Magazine duidelijk dat ook al zit hij achter de tralies, hij gewoon een slimme zakenman zal blijven.  Een medegevangene die voor tien dollar per maand de was doet, doet die van Madoff voor acht.

Bron(nen):   New York Magazine