Dat is een stuk: mannen weten het in een milliseconden

Geef de schuld maar aan hun genen: twee Amsterdamse wetenschappers hebben vastgesteld dat mannen er minder dan een seconde over doen om vast te stellen of ze werk gaan maken van een vrouw. Heel even kijken ze en dan weten ze of ze met haar naar bed willen. En dat is niet gebaseerd op lust, maar op de kwaliteiten van de vrouw in kwestie als moeder van hun kroost. (Maar dat laatste zijn de mannen zich dan weer niet bewust. Het is een rationele kwestie, maar het voelt als lust). Professor Mark van Vugt en  Dr Johanna van Hooff, van de Universiteit van Amsterdam stelden het vast.
Zoals ze ook constateerden dat vrouwen een stuk langer doen over hun besluit of een man iets voor hen is. Een vrouw wikt en weegt of de man in kwestie goed zal zorgen voor de kinderen en dus of het een blijvertje is.
Voor het onderzoek werd onder meer  de hersenactiviteit van mannen en vrouwen gevolgd terwijl ze geconfronteerd werden met foto's van iemand van het andere geslacht.
Mannen waren onmiddellijk van hun stuk als ze een mooie vrouw zagen en raakten in de war. Vrouwen reageerden amper en gingen gewoon door met hun taak. "Maar denk nou niet dat mannen holle vaten zijn," zegt professor van Vugt, "ze zijn snel afgeleid, maar dat is omdat de natuur van hen eist om een snel oordeel te vellen."
"Vrouwen raken niet afgeleid door een mooie man, omdat ze veel meer bewijs nodig hebben voor ze denken dat een man een goede partner voor hen is."

Volg Welingelichte Kringen mobiel op www.mobiel.welingelichtekringen.nl of via Twitter

 

 

Bron(nen):   Daily Telegraph