Geheimtip: Lerici

Bijzonder mooie plekjes op aarde die nog ongerept zijn, zijn schaars. Groot is immers de kans dat de plaats waar u komt als toerist eerder is aangedaan door veel andere vakantiegangers. Ooit, en dat is nog niet eens heel erg lang geleden, was de wereld ongerept maar de reizende massa is zo omvangrijk geworden dat de tijd echt voorbij is dat u ergens op uw eentje was. 
Een van de inmiddels 'ontdekte' regio is Cinque Terre, een Italiaans landsdeel aan de Ligurische Zee. Voorbij het stadje La Spezia was dit lange tijd een verborgen landsdeel met kleine ongerepte stadjes aan de zee. Maar goed, dit stuk Italie is goeddeels platgestampt, en nu heeft The New York Times iets verderop het stadje Lerici ontdekt, ook aan zee. 
Wat u daar aantreft? Alles wat Italie zo onweerstaanbaar maakt. Prachtige kust, historische gebouwen, groot kasteel, bezienswaardige kerken, charmante bevolking, goed eten, mooi weer en dus weinig toeristen. Als we de krant moeten geloven is dit een verborgen schat die we beslist niet mogen overslaan op onze eindeloze reizen rond de aardbol.
'De hele wereld kent Cinque Terre,' zegt een lokale bewoner, 'maar Lerici is stukken onbekender.'
Zeker, klopt als een bus. Maar met dergelijke stukken als dit artikel in The New York Times behoort ook dat spoedig tot het verleden.

Bron(nen):   The New York Times