Reizen naar België is levensgevaarlijk

Wilde dieren, dieven, overstromingen, terroristische dreigingen, een slecht wegdek en wegpiraten: volgens de reisadviezen van andere landen is België levensgevaarlijk voor toeristen. Zo heeft de VS een lijst met 50 veiligheidsvoorschriften samengesteld. Dieven lijken alom tegenwoordig: 'Plaats je bagage nooit in de rekken boven je hoofd in een trein in België, want die wordt gestolen. Ga in een restaurant nooit aan de deur zitten, want dan kunnen dieven die met je spullen aan de haal gaan meteen naar buiten stormen. Boek ook géén hotelkamer op de begane grond. Inbrekers liggen hier speciaal voor op de loer. En je auto parkeer je best niet op straat. Ook hier is het risico op diefstal immers groot.' Auto rijden is in België levensgevaarlijk volgens de Amerikanen. 'De Belgen hebben overal snelheidslimieten, maar weinigen houden zich hieraan. Dit maakt het verkeer enorm snel en moeilijk. Het land staat ook bekend om zijn vele putten in de weg, zelfs op snelwegen.' In Japan maken ze zich ook zorgen over de Belgische hygiëne: 'Drink geen leidingwater in België.' Canadezen waarschuwen toeristen dan weer voor het 'grote overstromingsgevaar' in België, terwijl Nieuw-Zeeland gewag maakt van vele 'agressieve demonstraties'. Zelfs Europese landen wijzen op het Belgisch gevaar. 'In heel België is er een algemene dreiging voor terroristische aanslagen', beweert de Britse overheid. 'Kijk dus uit op drukke, publieke plaatsen.' 'En reis nooit naar België in een boerka. Dit kan je €137,5 euro boete en tot 7 dagen cel opleveren', weten de Britten ook. Zwitserland doet er nog een schepje bovenop: 'Er zijn daar vele wilde dieren op de weg, die 's nachts ongevallen veroorzaken'.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RHK

  Nou, dan ben ik wel benieuwd wat ze over Nederland zeggen. Dat zal niet veel beter zijn, lijkt me.

  • Dead Silence

   Inderdaad, want de grote Belgische grote steden zijn net zo’n open riool als de Nederlandse. Zie de recentelijke documentaire over Amsterdam en hun ongewenste wereldburgers op zoek naar gratis geld en slachtofffers.

   (in antwoord op RHK)
 2. Hannes

  Voor de Nederlanders die België bezoeken vergeten ze de benodigde inentingen nog te vermelden.

  En voor de Russen: Pas op er lopen daar homo’s op straat.

 3. Kees Cornelder

  En hoe zit dan dan met NL?

 4. Kopje thee

  Wat betreft de verkeersveiligheid geef ik ze ronduit gelijk. Het wordt echt tijd dat de Belgen bij de (rij)les worden gehouden wat dit betreft.

 5. Vogelbeest

  In Brussel en met name Anderlecht zijn een aantal van de waarschuwingen best wel op zijn plaats. Mijn schoonouders wonen daar en zijn in 10 jaar 3x overvallen in eigen winkel en 5x gerold op straat. Op het Vlaamse platteland echter gebeurt zelden of nooit iets.

 6. Cornelis Berend

  Maar als je al deze hinderlijkheden en oneigenlijke bejegeningen hebt overleefd, dan wacht er wel bijzonder lekker bier.

Reacties niet toegestaan