Zuid-Afrika laat zich van z’n beste kant zien

Valt het u ook op hoe de Nederlandse tv ons dagelijks meeneemt naar Zuid-Afrikaanse achterbuurten om te tonen dat er nog veel ellende is in het land? Moet u niets achter zoeken, is de oude reflex om zielige mensen in het zonnetje te zetten en weg te rennen zodra ergens succes wordt geboekt - de Nederlandse journalistiek in de notendop.
Want de WK is een enorm succes, schrijft de Financial Times. Zuid-Afrika is een verdeeld land en toch is het in staat om het grootste sportevenement ter wereld op een goede manier te organiseren. Het land is gastvrij, veilig en sophisticated. De stadions zijn mooi en waren bovendien op tijd af, het transport naar en van de wedstrijden loopt op rolletjes en van criminele activiteiten hebben de buitenlandse gasten weinig last.
Natuurlijk, er is van alles in het land wat niet in orde is - armoede, geweld, aids, rassenstrijd -  maar een succesvol toernooi als dit WK kan geweldige opsteker zijn. En een sfeer creëren die tot verdere dynamiek en ontwikkeling leidt. 

Bron(nen):   Financial Times