Gunman schiet zichzelf dood

De gevreesde Raoul Moat, alias de gunman, heeft zichzelf van het leven beroofd nadat de politie hem op de hielen zat. Zo kwam er een eind aan een bloedstollende achtervolging die een week duurde.
Moat, met het gedroomde voorkomen van een bad guy, had eerder zijn ex beschoten en haar nieuwe vriend vermoord. Daarop was hij voortvluchtig en sprak hij dreigende taal richting politie. Inmiddels was de jacht ingezet door honderden agenten en was de vraag: hoe loopt dit af?
Vrijdagavond was hij gespot aan de oever van een rivier in Rothbury (noord-oost Engeland), niet ver van de plek waar hij eerder zijn auto had achtergelaten. Agenten belaagden hem rondom zijn schuilplaats en er klonk geschiet. Vervolgens werd Moat naar het ziekenhuis afgevoerd waar hij later vandaag is gestorven.
Voordat hij werd opgepakt, waren enkele uren heengegaan met onderhandelingen met de politie, waarbij een omstander hem had horen zeggen: 'Nobody cares about me.' Op enig moment schoot hij zichzelf door het hoofd. 
Met de jacht op de gunman waren talloos veel mensen betrokken van meer dan 15 politiediensten. Scotland Yard-scherpschutters waren van de partij met speciale 4 X 4 gepantserde wagens. Omwonenden werden gewaarschuwd niet zonder reden de straat op te gaan.
Een week lang was Engeland in de ban van deze vagebond en The Daily Telegraph beschrijft vandaag met veel details hoe het laatste etmaal van Raoul Thomas Moat verliep, zie de link.

Bron(nen):   The Daily Telegraph