Britse voetballers blijven steengoed, ook na het WK

Wat beslist ook heel leuk was aan het WK voetbal in Zuid-Afrika, dat was om te zien hoe ongelooflijk slecht Engeland speelde. Veel tatouages, weinig niveau. 
Het was ook zo interessant omdat we het hele jaar moeten lezen wat Britse spelers wel niet verdienen. De Engelse competitie is de beste ter wereld met menige buitenlandse ster die wekelijks zijn kunsten vertoont. Om niet helemaal op een vreemdelingenlegioen te lijken, mixen de topclubs hun buitenlandse selecties met een enkele Brit die - zo gaan die dingen nou eenmaal - ook uitstekend verdienen. Waardoor het publiek vanzelf ging denken dat Engelse spelers ook bij vlagen virtuoos zijn.
Het WK was wat dit aangaat een geweldige les: met alleen Engelsen binnen de lijnen was het spelniveau abominabel. Kennis, zo zou je denken, waar iedereen in Groot-Brittannie zijn voordeel mee kan doen.
Daarom is het geestig wat vandaag in de kranten staat: de international Joe Cole (28) stapt over van Chelsea naar Liverpool en gaat daar 90.000 pond per week verdienen. Cole was zelfs te slecht om in Zuid-Afrika op het speelveld door te dringen, dus over zijn niveau kan weinig twijfel bestaan. Maar dat doet er blijkbaar niet toe, hij blijft betaald worden alsof hij een heuse voetbalster is.

Bron(nen):   The Daily Telegraph