Op huizenjacht in Kroatië

Ah, Kroatië - wat is menigeen daar toch enthousiast over; je zou er bijna een keertje naar toe gaan. Al enkele keren was de minder kapitaalkrachtige tak van onze vriendenkring er razend enthousiast over en nu The New York Times weer, die hebben het over 'House Hunting in Croatia.'
De krant vond een prachtig appartement in een voormalig stadspaleis in Dubrovnik. Het gebouw was vroeger onderdeel van de zeewering en er zijn nog talloze sporen van de oude glorie zichtbaar. Goed, het kost een paar centen (490.000 euro) maar is ondermeer uitermate goed bruikbaar als te verhuren appartement en brengt dan toch mooi 200 euro per nacht op in het hoogseizoen.
Dat de liefhebber hier 7.200 euro per vierkante meter betaalt, komt niet alleen vanwege de voorname locatie en het dito-appartementengebouw, maar laat ook zien dat Kroatië volop meetelt als het gaat om de betere vakantielokaties. 
Wie het eerst kwam, vlak na de oorlog, kreeg de voordeeltjes in de schoot geworpen. Wie nu pas komt, moet daar dubbel en dwars voor boeten.

Bron(nen):   The New York Times