Dit zijn allemaal homo’s

'The Pink List' is een jaarlijkse lijst van Britse homo's die willen laten weten dat ze homo zijn. En lijstjes zijn altijd leuk dus The Independent on Sunday komt iedere 12 maanden met een nieuwe lijst. Met steeds opnieuw (bijna) dezelfde homo's, want je kunt natuurlijk niet ieder jaar 100 nieuwe bekende homo's vinden. Ga naar de link en u ziet ze alle 100.

Rondom zo'n lijst hangt altijd iets goeds, zo van: als we dit doen, gaan alle mensen homo's vanzelf normaal vinden. Tot op heden was dat echter niet het geval. 

Niet alleen in veel verre landen - een stuk of 70 - worden homo's bij wet vernederd, geslagen en opgeborgen, ook dichterbij en zelfs in onze eigen westerse landen valt men homo's hinderlijk lastig omdat ze homo zijn of worden ze uitgejouwd en zelfs geslagen.

Omdat het experiment van 'ik ben lekker homo' nu al enkele jaren loopt en maar weinig heeft opgeleverd, valt een ander experiment ook te overwegen: zeg niet langer dat je homo bent. 
Doe net als verreweg de meeste hetero's die ook niet zeggen dat ze hetero zijn. Loop niet langer met je geaardheid te koop. En staak het rondvaren op gekke boten die nagenoeg alle vooroordelen over homofilie bevestigen.

Wie weet werkt zoiets wel.

Bron(nen):   The Independent on Sunday