Nederland stelt vanaf maandag vliegverbod in voor India

Samenleving
door anp
zondag, 25 april 2021 om 21:32
nederland stelt vanaf maandag vliegverbod in voor india1619379395
Nederland stelt een vliegverbod in voor passagiersvluchten uit India. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur zondag bekendgemaakt. Het vliegverbod gaat maandag om 18.00 uur in en geldt tot tenminste 1 mei. Vluchten met vracht en medisch personeel blijven wel toegestaan.
India kampt momenteel met een zware golf van een nieuwe variant van het coronavirus, die het zorgsysteem in het land ernstig onder druk zet. Zo is er onder meer een ernstig tekort aan zuurstof, voor patiënten die moeten worden beademd. Voor de vierde dag op rij had India zondag het hoogste aantal besmettingen ter wereld. Er werden bijna 350.000 nieuwe besmettingen en 2767 nieuwe coronadoden gemeld.
Het Outbreak Management Team had in een spoedadvies aan het kabinet geadviseerd het verbod in te voeren. "Er is onzekerheid over de Indiase mutaties en het kabinet wil voorkomen dat Nederland voor passagiers uit India een voorkeursoptie wordt", laat het ministerie weten. Duitsland kondigde eerder al een verbod voor passagiersvluchten uit India aan.
Verschillende landen zegden de afgelopen dagen al hulp toe aan India. De Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben allemaal aangegeven India te willen helpen.