Lekker halal!

Bij de Quick in Montreuil kun je enkel nog halal vlees in je hamburger krijgen. Quick is de op een na grootste fastfood-keten in Frankrijk en Montreuil is een arme Parijse voorstad. 
Sinds woensdag is dit nieuwe menu een feit, net als bij 13 andere vestigingen - allemaal in buurten met veel 'muselmannen.'
Libération ging er kijken en heeft vandaag een reportage over die ene vestiging. De meeste klanten vinden het wel best zo. Moslims zijn tevreden en de rest is er niet rouwig om dat het varkensvlees van de kaart is gehaald. 
De bedrijfsleider is eveneens goedgestemd. Op andere locates vond de verandering al eerder plaats en dat was erg goed voor de omzet. Nieuwe mensen, nieuwe wensen.
Ook in sommige Parijse voorsteden wordt in avondwinkels (steevast in handen van Noordafrikanen) geen alcohol meer verkocht. Drank is slecht voor de mens en bovendien verboden voor de aanhangers van het ware geloof. 
Zo wordt dankzij de grote moslimpopulatie gespot met het idee dat die Fransen nooit van hun slechte gewoontes zijn af te brengen.

Bron(nen):   Libération