Vakantie naar buitenland wordt fors duurder: ‘Hele wereld vecht om beschikbare bedden’

De liefde voor de natuur om de hoek bleek toch tijdelijk van aard: nu we binnenkort weer groen licht krijgen om het land uit te gaan, is er een run ontstaan op reizen naar de landen waar de kans op een coronabesmetting klein is.

"De hele wereld vecht nu om de beschikbare bedden in de gele landen", zegt CEO Steven van der Heijden van Corendon tegen NU.nl. "Het gaat nog om te weinig bestemmingen waarop gereisd kan worden, en de vraag explodeert." Van der Heijden denkt dat een vakantie zo wel 100 tot 200 euro per persoon duurder wordt dan normaal.

"Er is zeker sprake van schaarste", zegt ook directeur Frank Oostdam van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). "We zien nu al een toename in de boekingen bij de bestemmingen die genoemd worden waar het eerst op gereisd kan worden." 

Vanaf 15 mei geldt er geen reisverbod meer voor álle landen, maar wordt er weer per land gekeken of het er veilig genoeg is. Landen waar je weer een heerlijke vakantie kunt beleven zijn onder meer Malta, Portugal, IJsland, Finland, de Balearen (Ibiza, Mallorca, Menorca) en een aantal Griekse eilanden.

Wat de prijs ook opdrijft zijn de verplichte pcr-tests. Aangezien er in Nederland nog zoveel coronabesmettingen zijn, eisen andere landen vaak een negatieve pcr-test en daarvoor moet je in Nederland, in tegenstelling tot in veel andere Europese landen, naar een commercieel testbureau waar je minimaal 100 euro betaalt voor een test.

Bron(nen):   NU.nl