Vind een nieuwe balans met stoelyoga

Yoga streeft naar de eenheid van lichaam en geest, maar inmiddels is het zo populair dat het niet meer gezien wordt als een vorm van meditatie. Het is een aangename vorm van bewegen, ademhalen en ontspannen. Minder bekend, maar sterk in opkomst is stoelyoga. Alles wat je ervoor nodig hebt is een stoel en een anti-slip mat die voorkomt dat de stoel wegglijdt.

De wereldberoemde yogaleraar B.K.S. Iyengar, geboren in 1918 in India, bracht yoga naar het Westen. In het maandblad Times werd hij in 2004 tot de 100 meest invloedrijke persoonlijkheden wereldwijd gerekend. Hij was de eerste die requisieten in de yoga introduceerde.
Stoelyoga maakt het voor iedereen mogelijk om aan yoga te doen. Het is de minst belastende vorm van yoga, ook al doet het plaatje hierboven iets anders vermoeden.

Stoelyoga is uitermate geschikt voor ouderen en mensen die moeten revalideren. De gezondheid van alle organen is afhankelijk van de bloedcirculatie en die heeft de neiging af te nemen met de leeftijd. Stoelyoga verbetert de bloedcirculatie zonder de spieren en de gewrichten te belasten.

Als je het goed doet, ben je niet meer zo afhankelijk van aardse dingen, maar overstijg je jezelf!

Bron(nen):   Asia One