Marokkaanse met dood bedreigd om wijnbar

De Marokkaanse Elou Akhiat heeft honderden doodsbedreigingen binnen gekregen naar aanleiding van het openen van haar wijnbar Uva Dolce in Rotterdam. Sinds in de Rotterdamse editie van de gratis krant Metro en verhaal stond over haar bar stromen de bedreigingen binnen. Voor haar scheiding was Akhiat een vrome moslim met hoofddoek en de bedreigers vinden dat zij van haar geloof is afgevallen. Akhiat liet in het artikel weten dat ze zich bewust is van de wrijving die er is, omdat zij als Marokkaanse een onderneming in alcoholhoudende drank start. "Ik wil zijn wie ik ben: een wereldburger. Zo leer ik mijn kinderen ook dat ze iemand moeten zijn in plaats van niemand. Het openen van een wijnbar druist misschien in tegen de islamitische cultuur waarmee ik ben opgegroeid, maar het voelt goed. Ik wil doen wat ik zelf wil, ben zelfstandig en onafhankelijk," zegt zij tegen Metro. De heftigheid van sommige reacties was voor de politie reden om zaterdagavond, de openingsavond, de bar te bewaken.  De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb keurt de bedreigingen aan het adres van Akhiat ten strengste af. Hij laat via zijn woordvoerder weten het onbegrijpelijk te vinden dat mensen dit soort dreigementen uiten. Ook Geert Wilders verontwaardigd gereageerd.

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Alle bedreigers zoveel mogelijk vervolgen en flinke boetes uitdelen. Het moet maar eens afgelopen zijn met die intolerante lui. Geloof is een persoonlijke zaak, bemoei je niet met anderen.

  • Heldoppantoffels

   Helemaal mee eens. Los van welke religie het betreft, je blijft met je poten van een ander af!

   (in antwoord op Karel Kritisch)
  • Har Davids

   Flinke boetes? Gezien het gemak waarmee iedereen zich tegenwoordig bedient van doodsdreigingen, wordt het tijd om mensen met een dubbele nationaliteit die zich hieraan bezondigen de Nederlandse te ontnemen en te verzoeken hun heil te zoeken in die samenlevingen waarin het normaal is om andersdenkenden ook van staatswege het leven zuur te maken.

   Krijg ik nu ook een doodsdreiging?

   (in antwoord op Karel Kritisch)
   • Karel Kritisch

    Ach toe bedreig mij ook eens.. waarom altijd die anderen en wil niemand mij bedreigen? Het is niet eerlijk!

    (in antwoord op Har Davids)
 2. Paulraw

  De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb keurt de bedreigingen aan het adres van Akhiat ten strengste af.

  En wat gaat ie doen?

  • Heldoppantoffels

   Volgens mij staat er dat men politie inschakelde!? Wat denk jij dat hij nog meer zou moeten doen?

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    De politie beschermde de bar,dat staat er,daar heb je geen opdracht van de burgemeester voor nodig . Niet welke actie de burgemeester zelf heeft toegezegd.
    Ik doel op vervolging van de doodsbedreigers.Dat had wel even pregnant uit de mond van Abutaleb mogen komen.
    Dat ten strengste afkeuren van iets ,dat doen politici de hele dag,dat doet het altijd leuk in de media,de vraag is wat er praktisch gaat gebeuren.
    Vind Abutaleb overigens geen slechte burgemeester als je dat zo zou denken te mogen opmaken uit mijn reactie..

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
 3. Revolutionary Socialist Media

  Die ( radicale ) islamieten zijn echt intolerant, maar dat zijn de ( radicale ) christenen ook wel. Probeer maar niet als atheïst op zondag een winkel te runnen, in de Bijbel Belt. Het probleem is dat religie zeer dogmatisch kan denken, zeker bij groepen die het secularisme nog niet aanvaard hebben. Moslims, christenen en joden zullen altijd moeite hebben met personen die afstand namen van de religie!

  • Karel Kritisch

   Wat een flauwe kul, het is echt appels met peren vergelijken. Ik moet het eerste nieuwsbericht over doodsbedreigingen op de Bijbel Belt nog lezen. Daarnaast maken christenen en joden zich aantoonbaar minder druk om zogenaamde ‘afvalligen’ dan men in de islam doet en roepen ze zeker niet op tot de doodstraf.

   (in antwoord op Revolutionary Socialist Media)
  • Karl Ruprecht Kroenen

   Nee, revolutionaire socialisten zijn pas tolerant.

   (in antwoord op Revolutionary Socialist Media)
 4. De Staatsburger

  Wat een walgelijk geloof is de islam toch om andersdenkenden met de dood te bedreigen.

  • Heldoppantoffels

   Andersdenkenden met de dood bedreigen is walgelijk. Dat heeft weinig met de soort religie te maken.

   (in antwoord op De Staatsburger)
   • De Staatsburger

    Onzin. De islam staat wereldwijd bekend om zijn onverdraagzaamheid naar andersdenkenden. Sterker nog: de islam gebiedt afvalligen te vermoorden. Lees op Wikipedia het artikel over Ridda maar eens na.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Onzin! Er zijn hooguit heel wisselende beelden over hoe de Islam bekend staat, net zoals de beelden erg wisselen voor wat betreft Joden en de Israëlische staat.

     (in antwoord op De Staatsburger)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Dat roep jij nu wel ,maar je weet zelf ook wel dat Moslims wereldwijd uitblinken in bedreigen en vermoorden van andersdenkenden in de naam van Allah en zijn Profit.
    Dat jij nou toevallig een paar hele vriendelijke moslims kent die dit nooit zullen doen verandert aan deze algemeen bekende feiten geen enkel ding.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)

Reacties niet toegestaan