Slachting dreigt voor nog een giraf in Denemarken

De Deense zoo Jyllands Park zegt dat het mogelijk een van zijn giraffen moet doden, dat meldt het Deense nieuwsagentschap Ritzau. De reden is dezelfde waarom zondag een giraf aan de leeuwen werd gevoerd: hij past niet in het fokprogramma. Medewerker Janni Lojtved Poulsen vertelde aan Ritzau dat het Jyllands Park Zoo mogelijk zijn zevenjarige Marius  - hij heeft dezelfde naam als het dier in Kopenhagen - zal ombrengen als ze in de plaats daarvan een vrouwelijke soortgenoot kunnen krijgen. De dierentuin heeft al een jongere mannelijke giraf genaamd Elmer. "We kunnen geen twee mannetjes en een vrouwtje onderdak geven, dan gaan de dieren vechten", aldus Poulsen. Volgens Poulsen is er niets bijzonders aan de hand. Ze zegt dat dierentuinen voortdurend gezonde dieren doden die niet in het fokprogramma passen. Verschil is dat er nu ineens veel aandacht voor ontstond. Het karkas van de giraf in de zoo van Kopenhagen werd voor de ogen van het publiek, waaronder kinderen, ontleed.  De medewerkers van de dierentuin in Kopenhagen hebben veel doodsbedreigingen ontvangen.

Bron(nen):   CBC      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. De Staatsburger

  Wat een Telegraaf-kop weer. Voor alle runderen, varkens en kippen die gefokt worden dreigt ook slachting.

  • marianne martens

   dierenactivisten, dierenliefhebbers, dier een goede tijd geven voordat het dier wordt geslacht heeft niets met activisme te maken maar met meeleven met een van 650 biljoen levende soorten.

   (in antwoord op De Staatsburger)
  • harrr

   Die runderen , varkens en kippen mochten willen dat ze zo’n mooie jeugd gehad hadden………
   Die giraffe is gewoon hardstikke goed af!

   (in antwoord op De Staatsburger)
 2. kletsmajoor

  Als zo’n dier niet in het fokprogramma past, waarom wordt het dat niet veel eerder gedood? Of nog beter, waarom wordt conceptie niet voorkomen? Nu geeft de dierentuin jarenlang geld uit om het dier in leven te houden om het uiteindelijk aan de leeuwen te voeren. Plus een hoop gezeur van dierenrechtenactivisten

 3. harrr

  in NL verdwijnen die beesten gewoon via foute etikettering in uw hamburger ………..

Reacties niet toegestaan