‘Monster van Loch Ness al ruim een jaar niet gezien’

Van alle mythes over de Schotse Hooglanden spreekt die van het monster van Loch Ness het meest tot de verbeelding. Maar het monster zou nu al ruim een jaar niet gespot zijn en dat is voor het eerst in 90 jaar, volgens Loch Ness-volger Gary Campbell. "Het is heel naar nieuws en we weten niet waar ze naartoe is gegaan," zei Campbell tegen de BBC. "Sinds de eeuwwisseling is het aantal meldingen gedaald." Campbell houdt al 17 jaar alles bij tot en met de eerste keer dat het monster van Loch Ness gezien zou zijn, "zo'n 1500 jaar geleden." Dat laatste, en uiteraard überhaupt het bestaan van 'Nessie', wordt betwist. Tot een eeuw geleden zou er geen enkele referentie zijn die wijst op het bestaan van een monster in het meer. Pas in 1933 verscheen er een artikel in de lokale krant over een uitstekend hoofd, wat, naar later bleek, twee vechtende eenden zouden zijn geweest. Het nieuws dat er al 18 maanden geen meldingen zijn van een dier in het meer vormt een probleem voor de (lokale) mensen die erin geloven. En natuurlijk ook voor de plaatselijke VVV. Daarom zal het vast niet lang duren voordat er weer iets geks gebeurt in het meer. Wat zelfs zeer waarschijnlijk is, want na al het onderzoek naar Nessie is wel duidelijk dat het om een vreemd meer gaat met rare grote vissen en vreemde golven.

Bron(nen):   Live Science      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Totdat er weer iemand dronken langs de oever loopt hoeven we niets te verwachten.

  • RhodBerth

   Als hij maar wel een fototoestel bij zich heeft met een onscherpe lens, en z’n rolletje net net vol zit met UFO’s zodat er maar 1 wazig plaatje geschoten kan worden.

   (in antwoord op Karel Kritisch)
   • Karel Kritisch

    Leg de jeugd even uit wat een ‘rolletje’ is. Ze hebben er waarschijnlijk nooit van gehoord.

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     Beste jeugd, een rolletje is iets dat je in je fototoestel stopt als je heeeel belangrijke foto’s gaat maken waarvan het heeeel belangrijk is dat de kwaliteit goed is, zodat je er zeker van bent dat je foto lukt en haarscherp is.

     Tot zeker een paar jaar geleden zworen de beste professionele fotografen nog dat ‘digitale fotografie’ (= zonder rolletje) geen toekomst had, en dat rolletjes fotografie superieure kwaliteit opleverde.

     Lijkt dus een beetje op de grammofoonplaat (ook superieur), een iPhone mte een 3,5″ scherm (ook superieur), auto’s met mechanische versnellingen (beter dan de nieuwste auto’s), en ‘vroeger’ uberhaupt, dat zeker superieur is aan ‘nu’.

     (in antwoord op Karel Kritisch)

Reacties niet toegestaan