Ondernemer besteedt miljoenen om Demmink kapot te maken

Vastgoedondernemer Jan Poot is al jaren boos op Joris Demmink. Niet vanwege diens vermeende seksuele misbruik, maar omdat Demmink de plannen van Poot voor een groot project op Schiphol zou hebben  gedwarsboomd. En daarom besteedt Poot hel veel geld om Demmink het leven zo zuur mogelijk te maken. 'Joris Demmink beschadigt Nederland. Hij is de reden dat Nederland zich economisch niet goed kan ontwikkelen. De pedofilie is bijkomend. Daar gaat het me niet om.' Dit zegt Poot vandaag in een interview met de Volkskrant. De hoogbejaarde (89) miljonair heeft en paar jaar geleden besloten Demmink ook te gaan bestoken in de misbruik-zaak. Poot voerde al allerlei processen rond zijn project op Schiphol. 'Het precieze bedrag weet ik niet', zegt Poot, 'maar de voortdurende strijd tegen rechtsmisbruik loopt in de miljoenen.' Poot is al jaren verwikkeld in juridische procedures sinds zijn plannen met grond rondom Schiphol misliepen, na onenigheid met zijn zakenpartner en de overheid. Volgens hem wordt hij structureel tegengewerkt. In een van de rechtszaken bleek inderdaad dat hij was gedwarsboomd door Schiphol. Volgens hem had hij recht op bijna 100 miljoen euro schadevergoeding, maar uiteindelijk werd dat 16 miljoen. Poot maakt in De Volkskrant duidelijk dat hij uit blijft op wraak.

Bron(nen):   De Volkskrant      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  Er is nog al een verschil tussen zoeken naar gerechtigheid en kapot maken,bij Demmink is vooral het eerste van toepassing,al zien sommigen dat graag anders.

 2. Karel Kritisch

  Ben je 89 jaar ga je je nog druk maken en eindeloos procederen.

  ‘In taking revenge, a man is but even with his enemy; but in passing it over, he is superior.”

 3. Anna

  Ik heb het boek van Poot gelezen , nou nou daar lusten de honden geen brood van , Wat Demmink betreft het is de hoogste tijd dat die beerput open gaat , maar vanwege de vele bobo’s en yuppies die erbij betrokken zijn betwijfel ik of die vuiligheid ooit naar buiten gaat komen .

Reacties niet toegestaan