Henk Bleker gaat de zeehondencreche in Pieterburen redden

Het personeel van de zeehondencrèche in Pieterburen wil dat oud-staatssecretaris Henk Bleker een einde maakt aan de bestuurlijke chaos in het centrum. Bleker is door de staf gevraagd om voorzitter te worden van de Raad van Toezicht. Zaterdag lekte via Trouw uit dat er veel ruzies zijn in Pieterburen en dat met name Lenie 't Hart, oprichtster van de creche, onder vuur ligt. Zij zou opvattingen hebben die slecht zijn voor zeehonden. Bleker is bereid dat de baas te worden, zegt hij in een reactie in het AD. 'Ik kreeg te horen dat het helemaal niet goed gaat op de zeehondencrèche, en of ik alsnog bereid was om het voorzitterschap op me te nemen. Dat ben ik', zegt Bleker. Hij wil de gerenommeerde viroloog Ab Osterhaus ook betrekken bij de reddingspoging. Bleker: 'Hij is een autoriteit op het gebied van dierenziektes en heeft in het verleden onderzoek gedaan in Pieterburen.' Sinds zaterdag zijn de werknemers van de zeehondenopvang in staking. Volgens Bleker moet er snel iets gebeuren. 'Pieterburen is een fantastische voorziening. Er zijn nog steeds heel veel donateurs. Het zou doodzonde zijn als dit verder uit de rails loopt.'

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Martijn de Jonge

  Osterhaus is altijd ‘huisvriend’geweest van Lenie en een sterke voorstander van de opvang. Bleeker heeft waarschijnlijk meer expertise in huis van pony’s dan van zeehonden. Vrag is voor wie Pieterburen een ‘fantastische voorziening’ is: voor de mens of voor de zeehond? Wordt vervolgd!

 2. martijnhoekstra

  Ik denk dat het het beste is om Pieterburen in een teiltje met veel antibiotica te plaatsen.

 3. De Staatsburger

  Voor de natuur zelf is het beter als Pieterburen wordt gesloten. Met het oplappen van zwakke en ziekelijke zeehonden wordt de populatie steeds zwakker en vatbaarder voor ziektes.

  • Dead Silence

   Maak er maar bontkraagjes en hamburgers van. Of een attractie waarbij je je zelf uitgekozen zeehond mag doodknuppelen.

   (in antwoord op De Staatsburger)
 4. Templein

  Het is me nog niet duidelijk geworden wat beter is voor de beesten als ze weer terug zijn in de wilde natuur.
  Hebben ze dan wat vetreserve nodig om te overleven of juist niet? Het overleven van de fittest, die kennen we nu wel. Zo oordelen we ook niet over onze kinderen. De zeehonden zijn nu eenmaal onze lievelingsbeesten geworden.
  Wat is dan het beste voor ze. Dat weet ik nog steeds niet. Tot nu toe hoor je alleen biologen met een bepaalde visie van niets doen of zo minimaal mogelijk.

Reacties niet toegestaan