Tienermeisjes willen pennen met kinderverkrachter Dutroux

"U fascineert mij. Als ik uw mooie foto's zie, kan ik alleen maar geloven dat u eerlijk bent. Wilt u mijn pennevriend zijn? Als u wilt, stuur ik u mijn foto." Zo schrijft een 15-jarig meisje aan de in 2004 veroordeelde kinderverkrachter en - moordenaar Marc Dutroux. Het is niet de enige brief. Een tiental meisjes zou brieven hebben geschreven naar de gevangenis. Dutroux ontvangt de brieven niet want deze worden achtergehouden. Omdat de veiligheid in het gedrang kan komen, wordt de post geopend, wat normaal gesproken niet gebeurt. Een Belgische psychiater zegt er het volgende over: "Deze jonge meisjes beseffen niet welk gevaar er schuilt in een correspondentie met een dergelijk sujet." Fanmail voor ter door veroordeelden of zware criminelen en moordenaars is op zich een bekend fenomeen. Uit onderzoek blijkt dat vooral vrouwen nieuwsgierig zijn en zich identificeren met de positie van de gevangene. Later worden deze vrouwen soms zelfs verliefd waarna ze in de onschuld van de man in kwestie gaan geloven. Soms zien de vrouwen zichzelf als reddende engel. Mogelijk heeft de interesse voor agressieve mannen biologische wortels.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Templein

  Zo zie je maar waar het uit voortkomt om Hitler of Dutroux als monster voor te stellen. Ze lijken teveel op hun pappie of opa, dat schept verwarring.
  En over opa of pappie wordt vooral liefdevol gepraat.

  Het is dus belangrijk om aan kinderen duidelijk te maken dat ook mensen met monsterlijk gedrag een hoop gemeenschappelijks hebben met aardige mensen, ook qua uiterlijk, maar dat er ook een steekje los zit, waardoor ze tot monsterlijk gedrag komen. Dat het goed is dat er politie is enz. En dat een kind nooit met vreemde mannen mee moet gaan.
  Het is ook goed als kinderen duidelijk wordt gemaakt dat ze niet iedereen kunnen redden, dat het ook zonde is van hun jonge leven om daar tevergeefse energie aan te besteden.
  De hulp aan een gewonde vogel is wel zinvol, mits je het goede doet.
  Dat moest ik even kwijt 🙂

Reacties niet toegestaan