Er moeten in supermarkten speciale alcoholkassa’s komen

Caissières in supermarkten worden bedreigd door jongeren die alcohol willen kopen, maar daar te jong voor zijn. Daarom moeten er speciale kassa’s voor alcoholverkoop komen. Daarvoor pleit de CNV Dienstenbond. De alcoholkassa’s moeten geweld tegen caissières voorkomen.
"Nu bestaan al pin-only-kassa’s. Dat kan ook voor de verkoop van alcohol", zegt CNV-bestuurder Fedde Monsma in De Telegraaf. Het verbaast hem niets dat vooral het verbale geweld tegen kassamedewerkers is toegenomen. Maar boze tieners gaan ook verder, vertelt hij. "Ik ken inmiddels ook een voorbeeld van een caissière die een fles tegen haar hoofd kreeg. Daar is aangifte van gedaan." Bij de nieuwe kassa moet iedereen, ongeacht zijn leeftijd, zijn ID laten zien, vindt Monsma. "Bij de alcoholkassa is er geen twijfel mogelijk over het wel of niet laten zien van je identificatie. Laten we afspreken dat dat gewoon moet, als je daar in de rij staat."  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. André Somers

    Wat een onzin. Haal gewoon de alcohol uit de supermarkt zelf dan, en haal je drank bij een slijterij (-gedeelte van de super). Dat lijkt me dan een stuk effectiever, en scheelt enorm veel frustratie. Straks krijg je normale kassa’s, snelkassa’s, pin-only kassa’s, alcoholkassa’s, zelfscankassa’s, rookwarenkassa’s en wie weet wat nog meer. En lieftst ook nog combinaties daarvan. Heel overzichtelijk allemaal, en vast goed voor de doorstroming aan de kassa’s… not.

  2. Lio

    Daar hebben we die waardeloze vakbonden weer. Straks is mijn boodschappen duurder geworden omdat een medewerker continu achter een alcoholkassa moet staan. Gewoon die rotjochi met de grote mond keihard een klap in het gezicht geven als die een grote mond heeft dan gaat ie even huilen en doet ie niet meer brutaal. Wat een stelletje watjes we geworden zijn in dit land. Of roep gewoon de politie bij en doe een aangifte. Hoe moeilijk is het om zo’n rotjochi aan te pakken, het is zo opgelost maar die domme nutteloze bestuurders bij die vakbonden hebben meteen de meest gekke kostbare oplossing voor handen. Alleen maar de maatschappij op de kosten jagen en ons leven iedere dag duurder maken.

Reacties niet toegestaan