Scholier in België ontdekt doorkijkspiegel in kleedkamer: ‘Ideale hoogte om leerlingen te begluren’

Een doorkijkspiegel in de kleedkamer met precies op ooghoogte een gaatje om te gluren, Gloria van Mechelen (18) deed de ontdekking in de sporthal van haar school in Leuven.

Gloria moest voor haar sportopleiding op de Redingenhof nog een examen afleggen in de sporthal. Omdat de kleedkamer vol was besloot ze zich om te kleden in een ruimte ernaast. “Ik kwam binnen in een kleine kamer waar twee kasten en een tafel stonden," begint ze haar verhaal tegen Het Laatste Nieuws. "Eén raam was bedekt met affiches. Toch ontbrak een stukje papier, in de vorm van een vierkant. Toen ik dichterbij ging kijken, geloofde ik mijn ogen niet. Ik keek door de ruit recht in de kleedkamer waar de meisjes zich gewoonlijk omkleden. Op ideale hoogte om leerlingen te kunnen begluren.” 

“Dat raam in die kleine ruimte is gewoon een spiegel in de kleedkamer”, gaat Gloria verder. “Met een wastafel eronder. Niets dat zou vermoeden dat het om een doorkijkspiegel gaat. Ik geloofde het in eerste instantie niet. Zoiets kan enkel in films gebeuren. Ik was volledig van slag toen ik dat ontdekte. Van die ruimte wist geen enkele leerling af, laat staan van die spiegel. Aan de schoolpoort mogen we geen spaghettibandjes dragen van de school, maar dan kan wel dit gebeuren.”

Ze filmde het geheel en stapte naar de politie. Die doet momenteel onderzoek.