Vaderschapscursus voor Antilliaanse mannen

Hoe ga je als vader om met zaken als machismo, seksualiteit en relaties? Tijdens de training Di Tata pa Tata leerden Antilliaanse vaders in Amsterdam Zuidoost van elkaar hoe ze kunnen omgaan met hun vaderschap. Deze week kregen de eerste vaders een certificaat.

Richard Knel, inwoner van Amsterdam, nam het initiatief voor deze training. Als vaders meer betrokken raken bij het gezin, zullen de kinderen minder oververtegenwoordigd zijn binnen de criminaliteit, de psychiatrie en/of het alleenstaand moederschap, zo is de gedachte. Bestuurslid Dalgliesh van Stadsdeel Amsterdam Zuidoost houdt zich bezig met opvoedingsondersteuning voor alleenstaande vaders. Veel kinderen hebben geen contact met hun vader, en dat wreekt zich op den duur, omdat kinderen dat wel willen maar de vader of moeder niet. De vaderschapscursus traint vaders in het nemen van de verantwoordelijkheid voor hun kind.

Dat is in 6 weken natuurlijk nog niet volledig gelukt, maar met deze 14 vaders is een eerste stap gezet. Vijf van hen hebben het contact met de moeder en hun kinderen en met hun eigen vader opgepakt.

Bron(nen):   Radio Nederland Wereldomroep