Marjolein (28) had spijt van de Laatste Wil-pil. Toch stierf ze

De 28-jarige Marjolein nam Middel X in, het dodelijke poeder dat de Coöperatie Laatste Wil aanbeveelt aan mensen die over hun eigen dood willen beschikken. Maar Marjolein, die in haar leven er alles aan deed om van haar suïcidale gedachten af te komen, kreeg al na het innemen snel spijt en belde 112. De familie van Marjolein deelde haar tragische verhaal met De Volkskrant

Op een zaterdagmiddag in september 2020 neemt ze de twee witte pillen in zoals het op een instructieblaadje staat dat naast haar ligt: met pijnstillers, antibraakmiddel en een maagzuurremmer. Stap voor stap staat beschreven hoe ze zichzelf van het leven moet beroven.

Maar Marjolein krijgt spijt. Al heel erg snel. Ze belt de huisarts en 112.

Ambulances, politiewagens en de brandweer rijden met gillende sirenes naar haar adres. Ook een brandweereenheid gespecialiseerd in chemische stoffen wordt ingeschakeld.

Dertien minuten en veertig seconden blijft ze aan de lijn met 112, maar als de hulpdiensten arriveren, is ze al zo verzwakt dat ze niet meer open kan doen. De brandweer ramt de deur in. Marjolein komt levend aan in het ziekenhuis, maar sterft de volgende ochtend.

De werking van Middel X is onomkeerbaar. Er is voor zover bekend geen tegengif. De stof legt de energie- en zuurstofvoorziening in de lichaamscellen vrijwel meteen stil. Wie voldoende binnenkrijgt, gaat bijna zeker dood, schrijft De Volkskrant.

De vraag is of Cooperatie Laatste Wil, die zelfdoding eenvoudiger wil maken, of anderen strafbaar hebben gehandeld bij de dood van Marjolein. Daarna doet justitie onderzoek