Speculaties over vliegroute Boeing nemen toe

Samenleving
door anp
woensdag, 12 maart 2014 om 15:43
welingelichtekringen header 1
De vliegroute van de vermiste Boeing 777 van Malaysian Airlines is dagen na de mysterieuze verdwijning van het toestel nog geheel onduidelijk. De speculaties nemen nog steeds toe. Woensdag meldde de Maleisische luchtmacht dat het toestel misschien wel richting de Andamanse Zee is gevlogen, in een gebied ten zuiden van het Thaise vakantie-eiland Phuket
Het is de zoveelste verklaring van de Maleisische autoriteiten in de afgelopen dagen. Ze maakt duidelijk dat niet eens zeker is in welke windrichting het toestel met 239 mensen aan boord is verdwenen. In totaal beslaat het zoekgebied inmiddels 93.000 vierkante kilometer. Dat is de oppervlakte van Hongarije.
In eerste instantie was de zoekactie gericht op het gebied in de Zuid-Chinese Zee waar het toestel van de radar verdween, ten westen van het Maleisische schiereiland Malakka. Later zou het toestel mogelijk zijn gekeerd of zelfs - aan de andere kant van het schiereiland - in de Straat van Malakka zijn beland, hoewel dat laatste later werd herroepen.
De laatste aanwijzing is een 'bliep' op de radar van de Maleisische luchtmacht 320 kilometer ten noordwesten van het Maleisische eiland Penang. Dat is honderden mijlen ten westen van de plek waar het vliegtuig zaterdag voor het laatst is waargenomen. Inmiddels hebben ook vliegtuigen van de Indiase kustwacht zich in de zoekactie gemengd.