‘In Bulgarije kan je het Europees staatsburgerschap kopen. In 2 dagen’

Als je een Bulgaars paspoort hebt kun je reizen en werken in de hele EU. Dat is sinds 1 januari het geval. Volgens een undercover-operatie van de Daily Telegraph is het staatsburgerschap van Bulgarije te koop. De krant probeerde bij tussenpersonen een paspoort te krijgen voor een fictieve zakenman uit India met een crimineel verleden. Dat bleek geen probleem als de zakenman er 180.000 euro voor over had. Een verblijf van 2 dagen in Bulgarije zou voldoende zijn. Bijkomend voordeel: met één Bulgaarse ouder zijn ook alle kinderen EU-onderdanen en komen zijn in aanmerking voor alles wat de EU te bieden heeft.

Bron(nen):   Daily Telegraph      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. De Staatsburger

  Grenzen dicht
  Gulden terug
  Nederland onafhankelijk!

 2. Dead Silence

  EU…gangster paradise en geregeerd door dito personen.

 3. Joram Oudenaarde

  Zo, daar hadden de heren in Brussel zeker even niet bij stilgestaan? (zoals ze over zoveel dingen niet goed na kunnen denken).

  Zo los je als land in één klap je begrotingstekort op: je verkoopt je ziel en staatsburgerschap gewoon aan de hoogste bieder. Ben ik heel slecht als ik geloof dat we binnen 5-10 jaar een zó groot probleem hebben met uitkeringsgerechtigden en lage lonen werkers, dat we de EU/Brussel niet eens meer kúnnen wegbonjouren? Dat stelletje ongeregeld in Brussel verzint zoveel geintjes die bakken met geld kost, dat we de komende decennia nog bezig zijn om puin te ruimen en schulden afbetalen voordat we de boel mógen opdoeken. Leuke bijkomstigheid is dat iedereen die in en voor Brussel werkt daar gewoon mee weg gaat komen.

  Ik ben geen Europeaan, maar ik schaam me wel ontzéttend dat ik een EUSSR woon waar zó onnadenkend gehandeld wordt. Je duwt iedere hardwerkende burger de deur uit met lastenverzwaringen en regeltjes, en trekt iedere “gelukzoeker”, uitkeringstrekker en andersoort crimineel naar je toe. Dat is hét recept voor problemen, en die voel je als burger al jaren aankomen… jammer alleen dat ze in de ivoren toren in Brussel daar niets van snappen.

Reacties niet toegestaan