Waarom mannen niet naar de weg vragen als ze verdwaald zijn

En waarom lezen ze geen gebruiksaanwijzingen? Waarom skippen ze door zelfhulpboeken in plaats van ze te lezen? Hoewel vrouwen van oudsher beschouwd worden als emotioneel en mannen als rationeel en logisch denkend, zijn het juist de mannen die kaarten en manuals links laten liggen. Terwijl er een kaart of gebruiksaanwijzing bij pakken nou juist zo logisch lijkt. Psychologen hebben zich over de mannelijk geest gebogen en komen op het volgende: * Mannen houden ervan om te leren door iets te doen in plaats van een instructie op te volgen - Daarom doen jongens het in het algemeen ook wat minder goed dan meisjes op school. Ze willen niet stil zitten en luisteren, ze willen experimenteren en zelf oplossingen vinden. Als volwassen mannen geven ze deze behoefte niet snel op. De weg vragen na verdwaald te zijn geraakt, voelt als opgeven en als vernedering * Mannen willen winnen - Ze willen effectief zijn en onoverwinnelijk. Ze willen focussen en niet betrokken worden in een discussie over het probleem. Ze willen al helemaal niet dat de (gespreks)partner allerlei suggesties doet. Hoe meer druk, hoe groter de behoefte om het zelf even op te lossen * Mannen willen sterk zijn - Ze willen niet iets lezen waardoor ze het gevoel krijgen dat ze het verkeerd doen. In een boek of gebruiksaanwijzing zal staan dat het anders moet dan hij denkt, terwijl het tot nu toe gewoon prima ging

Bron(nen):   Psych Central      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  Net nog de gebruiksaanwijzing van mijn nieuwe waterfilter gelezen. Mijn kennis heeft een nieuwe boost gekregen!

 2. RhodBerth

  Reden 4: Mannen denken: ik kom er wel uit zonder handleiding/kaart, kaart/handleiding pakken kost extra tijd.

  Voor mij is dat toch wel de belangrijkste. Tegen de tijd dat je het in de handleiding gevonden hebt ben je toch weer 5 minuten verder, dus liever nog even aanpielen.

 3. Robin

  Wat een raar artikel? Mannen verdwalen toch nooit?

 4. IwanovKapotjeplov

  “If everything else fails, RTFM!”

 5. Edward_II

  Moet een verdomd oud onderzoek zijn. We hebben al 20 jaar GPS.

 6. Edward_II

  Als ik mijn vrouw begrijp zonder handleiding, waarom zou ik hem dan voor mijn wekker wel moeten lezen? Of wil iemand beweren dat vrouwen simpeler zijn dan wekkers?

Reacties niet toegestaan