Rare Duitse subsidies voor betere hooibergen en invriezen van hanensperma

In Nederland worden er subsidies verstrekt, waarvan je het nut in twijfel kunt trekken, maar onze oosterburen kunnen er ook wat van. Zakelijk blog Z24 zette ze op een rijtje.
 • Een subsidie van 480.000 euro is toegekend om hanensperma in te vriezen, zodat de genetische veelzijdigheid van het Duitse pluimvee wordt gewaarborgd.
 • 280.000 euro gaat naar kleurrijk en smakelijk dierenvoer. De vaak als veevoer gebruikte lupineplant dreigde nog maar in de twee meest eiwitrijke kleuren te worden geteeld. De subsidie moet zorgen dat er een nieuwe kleurrijke lupinesoort wordt ontwikkeld.
 • Maar liefst 1,2 miljoen euro gaat naar een beursgenoteerde internationale bandenfabrikant. Het bedrijf wil een nieuwe band ontwikkelen, die het energieverbruik met de helft vermindert. Maar waarom de overheid dat moet betalen?
 • George Clooney kreeg van Duitsland 9,4 miljoen euro voor zijn Hollywoodfilm. Gelukkig doet de film het goed in de bioscoop.
 • Het Archief van de emancipatiegeschiedenis kreeg 600.000 euro. Het archief is het afgelopen jaar door 750 mensen bezocht.
 • Hooi is gezonder voor dieren dan het steeds vaker gebruikte gras en mais. Om hooibergen te verbeteren is 285.000 euro beschikbaar gesteld.
 • Duitse bejaarden moeten leren om het milieu te sparen en de auto af en toe thuis te laten. Op de speciaal ingerichte website staat bijvoorbeeld: ‘lopen is de eenvoudigste en meest oorspronkelijke vorm van bewegen voor de mens’. Kosten: 1,4 miljoen euro.
Bron: Z24

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Raymond de greef

  En dit moet men wat vaker schrijven en zien we waar ons belasting geld in de EU aan wordt verkwanseld ,wat een vooruit gang de EU, als men hier eens mee stopt is europa in een week uit de crisis en houden wekende mensen geld over om te consumeren, nu gaat hey op aan de subsidie maffia!!
  Weg met de EU!!! Ps ook Nederland maakt zich schuldig aan deze onzin maar wij zijn wel de grootste netto betalers ,maar daar hoor je de gevestigde partijen niet over.D66 is een van de promotors van nog meer europa kies vooral vooral dit als U als EU slaaf door het leven wil.
  Graag minder EU,minder subsidie,minder,belastingen, minder regels,minder PvdA,minder CDA minder,minder VVD,en het leven wordt weer aangenaam voor de werkende burger.

 2. Dead Silence

  Kijk eens naar de begroting van Rotterdam. Daar is nog geen euro van te verdedigen. Het gaat om meer dan 300 miljoen.

 3. Edward_II

  Deel al die bedragen door 4,5 (Duitsland heeft 4,5x zoveel inwoners als Nederland) en je ziet wat een zielig “Ja maar hullie…!!” verhaal dit is.

Reacties niet toegestaan