Mogelijk meer overvallers Deurne

Behalve de twee dode overvallers waren mogelijk nog meer daders betrokken bij de overval op de juwelier in Deurne.De politie is op zoek naar nog één of twee mannen die mogelijk betrokken waren bij de overval. Dat zei hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen van het Openbaar Ministerie (OM) in Oost-Brabant maandag in het tv-programma Nieuwsuur.

Volgens de hoofdofficier is er een getuige die heeft gezien dat in elk geval een derde persoon zich opvallend gedroeg ten tijde van de overval. 'Of het waar is of niet hebben we nog niet boven tafel.'

Eén van de omgekomen overvallers van juwelierszaak Goldies is mogelijk illegaal in Nederland. Zijn identiteit is bekend maar nog niet vrijgegeven, er hebben zich geen nabestaanden gemeld. De andere dode is een bekende van politie en justitie. Het gaat om een 20-jarige Nederlander van Marokkaanse komaf, die diverse vermogensdelicten op zijn naam heeft staan.

De nabestaanden van deze overvaller zullen het accepteren als blijkt dat de overvallers uit noodweer zijn neergeschoten, zegt Peter Plasman. De advocaat is maandag door de moeder van de overvaller in de arm genomen. 'De familie begrijpt dat er in Nederland wetten en regels zijn', meldt Plasman. 'De familie wordt voor uitschot uitgemaakt, hoewel die mensen geen strafbare feiten hebben gepleegd en het verlies van een dierbare moeten verwerken. Het is bewonderenswaardig hoe verstandig deze familie optreedt.'

 

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    Ga het eens vragen in Eindhoven, misschien zit die derde wel in het buurthuis waar ach en wee wordt getreurd om een “diffuus, sociaal open, en een beetje verlegen” overvaller die nu dood is.

  2. Meester Proper

    “Minder! Minder! Minder!”

  3. Heldoppantoffels

    Die andere overvallers waren aan het protesteren tegen (eventuele) vrijspraak van de juwelier…..

Reacties niet toegestaan