Een begraafplaats exclusief voor lesbische doden

Ooit, nog niet zo lang geleden, werden homo's en lesbiennes buitengesloten en gediscrimineerd. In Berlijn gebeurt nu het omgekeerde: daar komt een begraafplaats exclusief voor gestorven lesbiennes. Op de Georgen begraafplaats, midden in Berlijn, wordt een apart veld voor hen gereserveerd. Een groep voornamelijk oudere lesbiennes heeft overeenstemming bereikt met de eigenaren van de begraafplaats dat een deel exclusief voor hen zal worden bestemd. Woordvoerster Usah Zachau van de groep: "Zo wordt bereikt dat deze gestorven groep vrouwen tot de eeuwigheid in het leven na de dood met elkaar kan leven" De begraafplaats bevestigde de overeenkomst, maar wilde die tegen AP niet verder toelichten

Bron(nen):   AP      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vestzak

  Tja, ik weet het niet. Aan de ene kant mooi dat zoiets in elk geval in onze samenleving mogelijk is, i.t.t. barbaarse maatschappijen waar soms zelfs de doodstraf wordt gehanteerd inzake homofilie. Dus wat dat betreft juich ik dit wel toe.

  Anderzijds, homo’s en lesbiennes willen graag gelijk worden behandeld. Waarom dan een afzonderlijke begraafplaats? Je kunt toch ook op een normale begraafplaats naast elkaar gaan liggen om “tot de eeuwigheid in het leven na de dood met elkaar te kunnen leven”?

  Nu ja, er zijn meer groepen in onze samenleving met aparte begraafplaatsen. Snap ik verder ook niet. Beter is het om gewoon de fik erin te zetten na je overlijden.

 2. André Somers

  Weten jullie wel zeker dat jullie niet een 1 April grap serieus aan het nemen zijn?

  • Vestzak

   Zou kunnen. Maar weet u wat het is? Er gebeuren zoveel rare dingen in de wereld vandaag de dag, dat niets me echt meer verbaast.

   (in antwoord op André Somers)
 3. Meester Proper

  Kikker in je bil!

Reacties niet toegestaan