Voor wie het was ontgaan: het is hier volgens Harvard erg fijn…

Er verschijnen steeds verfijndere studies om vast te leggen in welk land het goed leven is en in welk land minder. Een groep economen van Harvard heeft een nieuwe methode ontwikkeld. Vorig jaar was er een eerste proef van de rangschikking volgens die methode, dit jaar is de lijst voor het eerst echt gepubliceerd. De index is een combinatie van allerlei gegevens die het welbevinden van een land weergeven. Van opleidingsniveau tot gemeten geluk. Van stand van het onderwijs tot gezondheidszorg. En je zou het niet zeggen in het publieke debat, maar Nederland is ook volgens deze methode een uitstekend land om in te wonen. Nieuw Zeeland, Zwitserland en IJsland gaan Nederland voor, maar op een mooie 4e plaats prijkt Nederland. Voor wie het was ontgaan: het is hier volgens Harvard erg fijn... Schermafbeelding 2014-04-03 om 08.24.39

Bron(nen):   Daily Telegraph      

27 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Volledig

  Die economen van Harvard hebben het compleet fout, maar ja wat weten zij nou. Nederland is het land waar je, zodra je voordeur uitloopt om naar je demente moeder in het verzorgingstehuis te gaan, struikelt over de criminele Marokkanen (is dat tegenwoordig niet een tautologie?) die je bespugen en daarna overvallen, maar ja je hebt niks meer in je zakken, want de roverheid heeft je alles al afgepakt. In het verzorgingstehuis verzorg je de doorligplekken van je demente moedertje en verschoon je de luier want dat doen de verzorgers nog maar 1 keer per week zelf. Eenmaal terug naar huis struikel je bij je voordeur over een lijk waardoor je je pols breekt, dus hup naar de eerstehulp waar de gemiddelde wachttijd 47,5 uur is. Je krijgt een noodverbandje want de all-in behandeling zit niet in de dekking van je (veels te dure) zorgverzekering terwijl een illegale naast je wel wordt geholpen.

  • Calhoun84

   Ja maar dat komt door de linksche rovers. Als Geert straks de macht heeft dan gaan we van 4 naar 1. Want de 4e plek klinkt mooi maar is net geen medaille.

   Maar vergeet ook niet dat dit onderzoek komt van een linksche universiteit en gepubliceerd is op een linksch medium. In de echte rechtse wereld (dus niet in de droom van onze linksche bestuurders) zal de uitslag heel anders zijn.

   (in antwoord op Volledig)
   • Dutchy

    haha, je spreekt jezelf tegen. En als de heer Wilders aan de macht komt, dan…….. oh wacht, hij wil niet aan de macht komen en komt niet aan de macht omdat hij met niemand kan samenwerken en niemand wil met hem samenwerken.

    (in antwoord op Calhoun84)
   • marianne martens

    Mijnheer Calhoun84, u draait alles om. Rechts, ultra neoliberaal, nu zeg ik het eufemistisch is de grote , allergrootste rover, een beest uit de onderwereld dat alle instituten en individuen leegvreet in heel Europa ( zie Griekenland, Portugal, Spanje ) Denk maar eens goed na, u kunt zo goed leven omdat anderen continue de grond worden ingetrapt. Maar in uw visie klopt dat niet. Best, u heeft u eigen indentiteit, uw ik,wereldbeeld. Kan allemaal in Nederland e.o.
    Bij Economie is Harvard in evenwicht. Weet U waarom we de 4e plaats krijgen omdat we zoveel Postbussen hebben voor Amerika etc.= helemaal niet links.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     U begreep mijn reactie omtrent sarcasme? Eigenlijk is het al te gek voor woorden dat mensen zo’n persiflage al serieus kunnen nemen 🙂

     Maar inhoudelijk ben ik het ook niet met u eens hoor, links noch rechts is een grote rover. Het zijn binnen alle stromingen individuen die dat zijn.

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      jammer, niet begrepen, dom, dommie, een beetje dom terwijl humor, ironie en sarcasme toch een behoorlijk leuk smeermiddel zijn in het kontakt.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • Calhoun84

      Via het internet niet altijd gemakkelijk te herkennen 😉

      (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      nog even, dacht wel het klopt niet wat ik wat ik van u bent gewend. Was wat op tilt door een belletje van de garage.

      (in antwoord op Calhoun84)
   • AT

    Dank voor de lach…

    (in antwoord op Calhoun84)
   • Volledig

    Gelukkig begrijpt iemand mijn sarcasme nog.

    (in antwoord op Calhoun84)
  • Dutchy

   slechts 1 advies, ga eens buiten Europa kijken hoe het daar gesteld is, of zelfs maar naar zuid, midden of oost Europa.

   (in antwoord op Volledig)
  • Vestzak

   Mijn god, wat moet uw leven vreselijk zijn.
   Krijg er bijna medelijden mee.

   (in antwoord op Volledig)
  • marianne martens

   U heeft gelijk met de verzorging van uw moeder, het is nu nog veel erger in de hele medische zorg, je krijgt wel zorg maar als de kanker je oren uitbloeit, je niet kunt lopen , vreselijke pijn hebt, geen familie moet je toch Participeren in de maatschappij en wordt je ontslagen, zieke illegalen krijgen alleen door fantastische medici en verpleegkundigen( vrijwillig ) zorg gratis. Al bloed een illegaal uit alle gaten, de stoep is zijn beste bed.Zo ook met scholen, wetenschap, woningbouw, huren ( niet ), sport b.v. zwemmen Over mensen uit andere culturen ben ik het volstrekt niet met u eens.

   (in antwoord op Volledig)
  • AT

   Ongelooflijk. Ze zouden u, en mede klagers, meteen naar Zuid Sudan, Bangladesh of El Salvador moeten sturen. Komt u over een half jaartje terug om verslag te doen? Maar wel weer teruggaan, want het leven is hier zooo slecht.

   Wel even alles in perspectief zien he. De perfecte samenleving met nul criminaliteit, alleen maar vitale ouderen en gratis directe zorg zal waarschijnlijk nooit bestaan. Dus tot die tijd: kritisch blijven om te verbeteren waar het kan, maar ook wel waarderen in wat voor veilig en zeker uniek stukje van de wereld we leven.

   (in antwoord op Volledig)
   • ikookeven

    In Engeland is de zorg dus gratis.

    (in antwoord op AT)
    • AT

     Weet ik, maar Engeland heeft wel ouderen in trieste situaties en heeft ook criminaliteit. Gratis gezondheidszorg is misschien nog het makkelijkst om te bereiken.

     (in antwoord op ikookeven)
     • ikookeven

      Ja, ook. Maar er zijn ook ouderen die het wel goed hebben….

      Wie inprincipe gewoon slim en handig en zuinig met geld om is gegaan heeft het beter. Met geld omgaan is dus heel belangrijk om vroeg te leren.
      De Italianen zijn wel niet rijk (om het ook maar even over hen te hebben), maar ze begrijpen wel hoe men met ouderen omgaat, over het algemeen.
      Vandaar die grote huizen, met dubbele bewoning… de jongeren hebben daar, over het algemeen, meer respect voor ouderen, scheelt ook.

      (in antwoord op AT)
   • Volledig

    Hint: sarcasme. Ik denk absoluut niet zo. Elke inwoner van Nederland heeft de jackpot gewonnen. Het is alleen zo jammer dat de zure cultuur hier van nijd en hebberigheid het wint van het besef dat we allemaal winnaars zijn in de loterij van nationaliteiten.

    (in antwoord op AT)
    • AT

     Nou het sarcasme was niet heel duidelijk, doorgaans ben ik daar wel scherp op. Er gingen wel wat alarmbellen bij mij af, maar je zult ze de kost geven die wel zo denken en dit ook met volle overgave zo ventileren….

     (in antwoord op Volledig)
 2. Vestzak

  God, natuurlijk is Nederland een prachtig land. Volop kansen, bijzonder veilig en voorheen erg tolerant. Als je het hier niet naar je zin hebt, zul je het werkelijk nérgens naar je zin hebben. Dan ben je een sikkeneurige, ouwe zeikerd. Een zwartkijker die nooit tevreden zal zijn. De man die iedereen op verjaardagsfeestjes eigenlijk hoopt te ontlopen, omdat ie altijd op alles loopt te zeiken.

  Natuurlijk is Nederland een fantastisch land. Dat blijkt uit zoveel van dit soort lijstjes. Sommige daarvan zijn regelrechte nonsens, vele echter ook van gerenommeerde instellingen zoals dus bijvoorbeeld Harvard (of is dat tegenwoordig ook al een linkse kliek?) Maar steevast staat Nederland fier in de top 10. Laat u niet van de wijs brengen door lieden die menen dat je struikelt over criminele Marokkanen. Ik kom al 2,5 decennia de deur uit en ben nog nooit over eentje gestruikeld. Dat is pure bangmakerij, uit de koker van ‘partijen’ die drijven op angst.

 3. Bart Matthesius

  Ik heb het hier heerlijk, geen Harvard onderzoek nodig om dat te bevestigen.

 4. ikookeven

  Elk Land heeft zijn voordelen en minder leuke dingen… En natuurlijk heeft Nederland veel plussen, MAAR het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt.

  In o.a. Australie, USA, Engeland, Frankrijk is het heel makkelijk om Thuis onderwijs te geven aan je kinderen. Ik doe dat ook. Woon in Engeland en Frankrijk en Nederland. Het geeft ons de vrijheid om te leven zoals we willen. In alle vrijheid dus.

  In Nederland heb je dat weer niet. Niet zo gemakkelijk in ieder geval. De ruimte en natuur (maar gek genoeg zijn er heel weinig mensen in de natuur te vinden) zijn ook wat beperkter, maar ja, die Hollanders hebben ook wel wat. Wij hebben meerdere malen bewezen slimme handelaren/ondernemers te zijn.

  Nota Bene heeft Harvard zelf altijd buitengewoon veel interesse in studenten die thuis onderwezen zijn. Omdat ze doorgaans intelligenter en leergieriger en socialer zijn…. zeker over het hoofd gezien. (en dit is vast een ander onderwerp)

  Nou, ik geniet in elk geval! Waar dan ook!

 5. ikookeven

  En trouwens, van zeuren wordt nooit iemand vrolijk. Count your blessings, kan overal!

 6. ikookeven

  En die Zwitsers, zijn over het algemeen genomen niet echt de aardigsten. Das ook geen rijkdom.

 7. jan bosscher

  Het wordt alweer aangetoond, blijf zeuren, het helpt.

Reacties niet toegestaan