Ophef over buitengesloten kleuters in Amsterdams kinderdagverblijf (update)

Op Facebook verscheen een filmpje waarop te zien is dat 2 kleuters huilend buiten staan te wachten tot ze eindelijk door de tuindeur van hun kinderdagverblijf weer naar binnen mogen. Dit duurt minutenlang. Het gaat naar verluidt om Kinderdagverblijf Flamingo Regenboog-Noord. Het inmiddels al duizenden keren gedeelde filmpje is gemaakt door een bewoner met dezelfde binnentuin. Volgens de maker is het niet de eerste keer dat kinderen in de binnentuin aan hun lot worden overgelaten. In een reactie laat de GGD weten in gesprek te gaan met het kinderdagverblijf. Later deze ochtend komt de directie van Flamingo-Noord met een reactie.   Dit is de tekst bij het filmpje: Kinderdagverblijf FLAMINGO REGENBOOG-NOORD sluit kindjes op in de achtertuin (ZONDER BEGELEIDING)! Waar de FUCK is die fucking begeleidster? De vorige keer is het niet gelukt om het te filmen, omdat ik geen telefoon in me buurt had! Op het filmpje zie je nu 2 kinderen, de vorige keer waren het 7 kinderen die opgesloten zaten buiten! Tijdens het filmen is een familielid gaan kijken, waar de begeleidsters zijn.. ZIJ trof de begeleidsters binnen aan ( lekker spelletjes spelen op hun mobiel) terwijl deze kindjes buiten aan het krijsen zijn en smekend om naar binnen te gaan.. Aan het einde van het filmpje kun je zien dat ze begeleidster niet in beeld durft te komen!
DEEL DIT FILMPJE, LAAT ZIEN WAT ER GEBEURT IN DAT KINDERDAG VERBLIJF!!STEL JE VOOR DIT IS JOUW KIND? STEL JE VOOR DIT KIND VERWOND ZICH?   Update (AT5): De directie van de Flamingo Regenboog zegt geschrokken te zijn van het filmpje op Facebook waarop te zien is hoe twee peuters huilend door de binnentuin van het kinderdagverblijf lopen. 'We zijn heel erg geschrokken van het gepubliceerde filmpje. In de loop van vandaag zal er gesproken worden met de betreffende kinderleidsters en leidinggevende om te achterhalen hoe precies de situatie is geweest', zegt de directie in een schriftelijke reactie op het filmpje. 'Wij hebben een duidelijk buitenspeelprotocol. Dit protocol is echter niet nageleefd op het moment waarop het filmpje is gemaakt. Dit betreuren wij en vinden we onacceptabel. De betreffende medewerkers zijn intussen op non-actief gezet en de nodige maatregelen zullen worden genomen.'

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Lidia

  Wat een waardeloze tekst van de directie van de Flamingo Regenboog: “om te achterhalen hoe precies de situatie is geweest?” Dat zie je toch stelletje druiloren?

  • kletsmajoor

   Je kan op het fimpje niet zien wat er binnen aan de hand was. In theorie was het mogelijk dat de leidsters binnen druk waren met iets belangrijkers (een gevallen kind ofzo). Dat was kennelijk niet zo dus hebben ze wel iets uit te leggen.

   (in antwoord op Lidia)
 2. utsjaermets

  In onze eigen tuin gebeurt zoiets niet.

 3. vanhetgoor

  Dat hysterische kut-wijf dat dit filmpje op internet gezet heeft dient stevig te worden toegesproken. Kinderen die zeuren moeten een time-out krijgen. Die kinderen moeten opzij worden gezet, en mogen pas weer meedoen met de groep als zij ophouden met krijsen.

  Die krijsende kinderen zijn buiten gezet omdat ze krijsen. De tuindeuren zijn van glas en wat er buiten gebeurt is goed zichtbaar voor de kinderen en de begeleiders die binnen zitten, het gekrijs is alleen minder. Maar dat moet een les zijn voor die kleine verwende klootzakjes. Aanpassen of oprotten! Onaangepast gedrag wordt niet getolereerd, eerst rustig worden, ophouden met krijsen en dan netjes meedoen met de groep. Wat is daar zo moeilijk aan om te begrijpen?

  • utsjaermets

   alles goed en wel maar waarom moet dat ‘kut-wijf’ nu weer ? Dat soort taalgebruik fungeert als een rode lap, waardoor je argumenten relatief gezien minder blijven hangen. Je bent waarschijnlijk slim genoeg en hebt dat soort praat niet nodig, lul 😉

   (in antwoord op vanhetgoor)

Reacties niet toegestaan