Ophef over buitengesloten kleuters in Amsterdams kinderdagverblijf (update)

Samenleving
vrijdag, 04 april 2014 om 10:54
welingelichtekringen header 1
Op Facebook verscheen een waarop te zien is dat 2 kleuters huilend buiten staan te wachten tot ze eindelijk door de tuindeur van hun kinderdagverblijf weer naar binnen mogen. Dit duurt minutenlang. Het gaat naar verluidt om Kinderdagverblijf Flamingo Regenboog-Noord. Het inmiddels al duizenden keren gedeelde filmpje is gemaakt door een bewoner met dezelfde binnentuin. Volgens de maker is het niet de eerste keer dat kinderen in de binnentuin aan hun lot worden overgelaten. In een reactie laat de GGD weten in gesprek te gaan met het kinderdagverblijf. Later deze ochtend komt de directie van Flamingo-Noord met een reactie. Dit is de tekst bij het filmpje:
DEEL DIT FILMPJE, LAAT ZIEN WAT ER GEBEURT IN DAT KINDERDAG VERBLIJF!!STEL JE VOOR DIT IS JOUW KIND? STEL JE VOOR DIT KIND VERWOND ZICH?
Update (AT5): De directie van de Flamingo Regenboog zegt geschrokken te zijn van het filmpje op Facebook waarop te zien is hoe twee peuters huilend door de binnentuin van het kinderdagverblijf lopen. 'We zijn heel erg geschrokken van het gepubliceerde filmpje. In de loop van vandaag zal er gesproken worden met de betreffende kinderleidsters en leidinggevende om te achterhalen hoe precies de situatie is geweest', zegt de directie in een schriftelijke reactie op het filmpje. 'Wij hebben een duidelijk buitenspeelprotocol. Dit protocol is echter niet nageleefd op het moment waarop het filmpje is gemaakt. Dit betreuren wij en vinden we onacceptabel. De betreffende medewerkers zijn intussen op non-actief gezet en de nodige maatregelen zullen worden genomen.'