Jacht op bizons wordt misschien weer geopend

In de VS is er mogelijk sprake van een hervatting van de jacht op bizons. Indianen van de Nez Perce-stam willen graag op de dieren jagen zoals ze in vroeger tijden altijd deden in het gebied waar nu Yellowstone National Park ligt. Yellowstone, liggend in Wyoming, Montana en Idahoe, was vroeger het eigendom van de Nez Perce. Momenteel lopen daar 4000 bizons rond. "Voordat er een park was, was er een stam," zegt Nez Perce-leider Silas Whitman. "Sommige van ons vinden dat we het recht hebben in Yellowstone te jagen." Buiten het park wordt al op sommige plaatsen een beetje gejaagd. Yellowstone is fel tegen. Ook dierenliefhebbers uit de buurt zijn niet voor en hekelen de bestaande regeling waarbij jaarlijks al honderden bizons worden verscheept en afgemaakt. Dierenartsen uit de buurt en ranch-eigenaren vinden juist dat het belangrijk is om zwervende bizons tegen te houden zodat ze geen ziektes kunnen verspreiden. Yellowstone: "Alleen al het voorstel om de jacht te openen, levert meer problemen op dan de jacht oplost. Bizons horen bij de Amerikaanse fauna en bij onze cultuur. Jagen in een gebied waar dieren juist beschermd worden, is bizar." De Nez Perce-indianen hebben nog geen officieel verzoek om te jagen ingediend.

Bron(nen):   Daily Mail      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Gaan ze dat dan ook weer met pijl en boog vanaf een paard doen?

  • marianne martens

   vast en het is ook geen verschil met hoe de huidige veestapel wordt behandeld.”Oh,cruelty thou name is human -beiing.”

   (in antwoord op André Somers)
  • jan bosscher

   Nee nee de lol was juist met machinegeweren uit de trein.

   (in antwoord op André Somers)
 2. marianne martens

  hier spelen weer eens hele andere belangen> Laten de Amerikanen zich gewoon weer als Neanderthaler verkleden en verplaatsen, vooral de dierenartsen en de Rangers met hun gemier over ziekten verspreiden.

 3. Meester Proper

  Hier kunnen dierenliefhebbers alleen maar voor zijn. Geen diervriendelijker scharrelvlees dan dat van een vrij lopende bizon.

 4. Karl Ruprecht Kroenen

  Dat werd tijd ,mijn tube met Bisonkit is al een tijdje op.

Reacties niet toegestaan