Interview met de man die op joden schoot

Amerika is aan het napraten over de aanslag die een 73-jarige Ku Klux Klan-aanhanger pleegde op een joods centrum. De bejaarde Glenn Miller schoot onder het roepen van 'Heil Hitler' drie aanwezigen dood. De slachtoffers zijn een oudere man en zijn 14-jarige kleinzoon en een vrouw. Allen joden. Robert Satloff  schrijft in de Washington Post dat hij Miller 33 jaar  geleden interviewde - hij was nog student - op een neo-nazi-kamp. Satloff is jood, maar hij had zijn haar zeer kort, en als camouflage een kruisje om zijn nek. "Je mag wel komen om me te interviewen, als je maar geen zwarten of joden meebrengt," had Miller gezegd. Satloff nam een blonde fotograaf mee, en het interview ging goed, tot een andere neo-nazi begin te vermoeden dat Satloff een jood was. "Ik ruik hier joden." Hij werd met wapens naar zijn auto gedreven en mocht niet weg. Miller zette het interview door met de blonde fotograaf en probeerde deze tot de Arische filosofie te bekeren. "Miller was rabiaat antisemitisch en dol op zijn wapen," herinnert Satloff zich. Tenslotte mochten ze weg. Satloff was Miller en zijn mannen vergeten. Tot hij las dat de man op zijn oude dag de daad had gevoegd bij zijn woorden en op jodenjacht was gegaan.

Bron(nen):   Washington Post      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Volledig

  Deze moordpartij krijgt weinig aandacht in de Europese pers. Blank, christelijk en terrorist is niet zo interessant als getint, moslim en terrorist.

  • RHK

   Je moet niet vergeten dat het een beetje “ver van ons bed” is en er dichterbij nieuws is dat de mensen bang maakt : Oekraine/Syrie bijvoorbeeld.
   Tel daarbij op dat mensen niet meer opkijken als er in de USA weer een idioot zijn wapen leegschiet op mensen, dat gebeurt daar dagelijks omdat men daar weigert wapens uit te bannen.
   De pers moet altijd een keuze maken wat men groot brengt en wat er met een paar regeltjes op WIK voorbij komt. Het is inderdaad triest nieuws maar mensen hier in Nederland zullen meer bezig zijn met de verdwenen nederlandse meisjes in Panama, de Malaysian Airways vliegramp of de dreiging van Rusland.

   (in antwoord op Volledig)
   • Peter

    Inderdaad. In Amerika weet men nog niks van de Oekraïne. Das voor hun niet bedreigend. Evenmin als Syrië. Das te ver van hun bed inderdaad.
    Hier worden aan de lopende band weer Joden vermoord.

    (in antwoord op RHK)

Reacties niet toegestaan