Moordenaar, strop al om de nek, krijgt gratie

De Iraans Balal stak bij een straatgevecht in het dorpje Royan en andere jongen dood. Het slachtoffer,Abdollah Hosseinzadeh, was net als Balal nog een jongeman van 18 jaar. Volgens de sahria en de qisas heeft de familie van het slachtoffer recht op het leven van de moordenaar. Een oog voor een oog. De familie mag bij de executie de stoel wegtrappen waarop de veroordeelde staat. Balal stond op de stoel en de strop zat om zijn nek. Maar de moeder van Abdollah Hosseinzadeh besloot hem gratie te geven en de stoel niet weg te trappen. De moeders van de twee vielen elkaar huilend in de armen. De een ontroerd omdat haar zoon dood is, de ander omdat haar zoon mag blijven leven Iran execution

Bron(nen):   Guardian      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Een indrukwekkende en beschaafde vrouw met zoveel verdriet. Zoveel naastenliefde in een wat onbeholpen rechtssysteem,

 2. Anna

  Wat zijn het toch heerlijke en vreeTzame islamitische landen , fijn recht systeem , enorme vrijheid en zeldzame beschaving .

  • Calhoun84

   In de VS, Japan, Noord-Korea en China is het niet veel beter. De doodstraf wordt vaker uitgevoerd in seculiere landen dan in islamitische alleen kunnen nabestaanden in seculiere landen geen gratie verlenen. Ik vind de doodstraf een schande, maar ik zie niet in dat dit binnen islamitische landen een groter probleem is dan elders.

   (in antwoord op Anna)
 3. Calhoun84

  Wat een heldin deze vrouw, ik geloof dat vergeving uiteindelijk ook meer vrede geeft dat het uitvoeren van de doodstraf. Vrede is deze vrouw dan ook gegund.

Reacties niet toegestaan