Turk die meedeed aan zoektocht naar zichzelf: ‘Was ik wereldnieuws?’

De 50-jarige Beyhan Mutlu was gisteren opeens wereldnieuws. Vele media berichtten over de vermiste Turk die in de bossen nabij Inegol lange tijd - zonder het te weten - meehielp met een zoektocht naar hemzelf.

Man gaat wat drinken met een vriend in een bos, verdwijnt daarna aangeschoten en sluit zich later aan bij de zoektocht van agenten en vrijwilligers naar hemzelf. Zijn vrouw was ongerust en had de politie gebeld toen haar man niet meer bereikbaar was. Pas na een tijdje zoeken kreeg Beyhan in de gaten dat hij de vermiste man was, toen een agent besloot om de naam van de vermiste in het bos te roepen. 'He, dat ben ik', dacht hij. En hij had gelijk.

,,Het koude zweet brak me uit toen ik mijn naam hoorde’’, reageert de Turkse bouwvakker nu in lokale media. ,,Ik zei ze dat ik Beyhan Mutlu was, maar ze bleven doorzoeken. Ze geloofden me niet. Pas toen mijn vriend Mesut me zag, werd het allemaal duidelijk.’’

Beyhan Mutlu zelf legt de schuld van het hele voorval voor een deel bij de vriend met wie hij alcohol dronk. Die had hem verkeerd verstaan toen Beyhan rond 01.00 uur 's nachts zei dat hij ging slapen. ,,We logeerden in een huis in het bos en ik ging daar slapen.’’ Zijn vriend Mesut verwachtte hem terug, maar dat gebeurde niet. Beyhans ongeruste vrouw deed de rest. Haar man was niet thuisgekomen en dus schakelden zij en Mesut de hulpdiensten in. Een grote zoekactie werd op touw gezet.

Toen de ‘vermiste man’ om 05.00 uur 's ochtends wakker werd, zag hij agenten en vrijwilligers buiten rondlopen. Hij vroeg wat er aan de hand was en sloot zich aan bij de zoektocht. ,,Ik deed een half uur mee zonder te weten wie de vermiste persoon was’’, zegt hij nu.

Bron(nen):   RT24